Wednesday, March 27, 2013

Lomalle vai Lääkäriin?

Sitä saattaisi jopa ajatella, että täällä lämpimämmässä ilmastossa ei sairastuisi tyypillisiin hengitystieinfektioihin nin herkästi. Guess what? Kyllä sairastuu. Mahtavin lisä täällä on se, että lapsia roudataan kouluun ihan hirveässä kunnossa. Johtuneeko siitä, että vanhemmilla on vuodessa vain tietty määrä sairaslomapäiviä suomalaisittain lyhyen loman lisäksi. Jos sairaspäiviä, omia tai lapsen takia, tulee enemmän, ne vähennetään lomapäivistä.

Ja joo, olen kyllä pari kertaa Suomessa itsekin vienyt lapsen päiväkotiin sellaisessa hiinä-ja-hiinä-onko-ok-kunnossa, ja jollei ole, aika nopeasti on kuulunut soitto perään. Täällä se on enemmän tapa kuin poikkeus. Täällä kuume on "ainoa" mittari. Itse saattaisin ottaa huomioon myös lapsen nenästä roikkuvan kolmen sentin pituisen vihreän madon...Sitten luokassa aivastella pärskitään ja yskitään päin toisen pläsiä. Hirveetä kattoo.

Alan ymmärtää aasialaisten käyttämiä hengityssuojaimia. Pitäisköhän tilata itsellekin? Ehkä tilaan samalla sellaisen ärtsymakeen metsurin visiirin, jolla saa koko naaman auringolta suojaan esim autoa ajaessa. eh-he-he. Nojoo, siihen en pysty. Vielä;) (ne on muuten makeita. en ikävä kyllä ole vieläkään ehtinyt tai kehdannut ottaa kuvaa liikenteessä) Only in America

Sairausvakuutus on oltava ja se on kallis. Tulee ihan ikävä, kun ajattelen Suomen lapsivakuutuksia. Muutama satanen vuodessa, alle satasen omavastuu. Täällä maksetaan monta sataa kuukaudessa.

Meillä vaihtui sairausvakuutus. Ehdot olivat mukamas paremmat. Tjaa, no, niin kai sitten jos joutuisi vaikka auto-onnettomuuteen tai sattuisi jotain vakavaa. Eihän sitä ikinä tiedä. Kaikenmaailman kävelevien keuhkokuumeiden ja kurkunpään tulehdusten jälkeen meillä on nyt ihan hirveä lasku maksettavana. Ihan muutamia peruskäyntejä; on kuunneltu keuhkot, katsottu korvat ja nenä ja sanottu AAAA. Otettu yksi röntgen.

Minä olin suunnitellut vielä kahta pikkureissua tuleville lomille. Ei ois maistunukkaan. Ollaankin kotona, trendikkäästi staycationilla. Onneksi on jo tosi lämmin ja ipanat voivat puljata altaassa.

Usa:ssa on siis edelleen hyvä olla, jos on töissäkäyvä, nuori ja terve. On ärsyttävää, kun flunssa-aikaan muutamat lääkärikäynnit saavat aikaan kunnon lohkaisun perheen taloudesta. Toisaalta,ei pääsiäisenä ole edes yhtään vapaata. Pitkät perjantait ja toiset pääsiäispäivät painetaan tukka putkella töitä ja kevätlomaan on vielä muutama viikko aikaa. Pattiin ottaa silti, vaikkei irtiotto nyt onnistunutkaan tai toisin sanoen, se ei vaan kannata. Ei olisi mitenkään järkevää rahankäyttöä. Tylsää silti.

Eteenpäin, sanoi mummo lumessa. Nauttikaa kimmeltävistä keväthangista. Täällä on jo siirrytty välillä biksuihin, nimimerkillä bikinikelit yllättivät amerikantädin. AUTS. Äkkiä itseruskettavaa ja laihduttava peili...

Tataa!

PS vanhempi tyttäreni alkoi yhtäkkiä taas aivastella. Allergiaa, se on vaan allergiaa- toistelin itselleni. Nythän kukkii kaikki pähkinä -ja kirsikkapuut. Tuoksu, tai oikeastaan haju menee itselläkin nenään. Ottaisin kukinnot ilman hajuja. Varsinkin valkoisien kukkien, Cherryblossom, haju on kauhean voimakas, paksu ja makea. Ei hyvällä tavalla, vaan tunkkainen. Sitten kuului   - Äiti, mun nenä vuotaa ja on vähän huono olo. -Ei muuten ole, mutisin vastaukseksi. Mä en kestä.

No comments:

Post a Comment