Monday, March 11, 2013

Wannabe viherpeukalona

Ympyrä sulkeutuu. Melkein tasan päivälleen vuosi sitten sain kevätinspiraation ja haimme jättikärryllisen kukkia. Lämpötilat nousevat kahden kympin paremmalle puolelle, eikä hallaöistä ole pelkoa. Tyttäreni opetti, että maaliskuu "comes in like a lion, goes out like a lamb", kevättä ja kesää siis luvassa. Viime vuonna onnistuin tappamaan upeat kukkani kesäkuuhun mennessä ja hainkin uuden satsin keskikesällä...vähän noloa. Ja tuo kuva ei muuten ole omalta pihalta;)

Innoissani latasin läjäpäin kukkia ja lannoitetikkuja kärryihin. Innostun aina niin herkästi. Mieheni vihjaili, etten olisi kastellut aarteitani tarpeeksi ja ehkä väitteessä on ripaus totta. Nyt ehdotti, että tökkäisin sellaiset automaattikastelijat jokaiseen ruukkuun, jollen aina itse muistaisi...Aurinko porottaa kuumasti, päivittäin, ei suomalainen puurtarhuri siihen ole tottunut. On siis täysin inhimmillistä tehdä virheitä ekalla kerralla. En ostanut (vielä) niitä automaattikastelijoita.

Moniväriasetelmien ystävänä mukaan lähti samaa ihanaa kukkaa kuin viime vuonna, tuota leinikkiä. Olen aivan rakastunut tähän kukkaan, muistuttaa pionia, joka on ehkä ykkössuosikki. Nyt tsemppaan näiden hoidossa!

Tänä keväänä perustin myös "pienen yrttitarhan." Kolme ruukkua nököttää keittiön ikkunan ulkopuolella ja niissä kasvaa minttua mojitoihin;), korianteria salsaa ja guacamolea varten, sekä tietysti basilikaa. Nähtäväksi jää, kuinka monta satoa näistä korjataan. Ainakaan en voi unohtaa niitä, kun ne nököttävät nenän edessä tiskatessani;)

Nyt voin taas istua kahvi kuppi kädessä pihalla ja tuijottaa kukkaloistoa. Saatiin sunnuntaina siivottua autotallikin, raivattua tilaa, heitettyä kamaa pois ja avattua vikat muuttopaketit;) Täällähän voisi golfata läpi vuoden, mutta minäpä purin vasta nyt omia mailoja. Osa bagin mailoista on muuten edelleen muoveissa. Todellinen hardcore harrastaja...

Kevät on niin energistä aikaa. Aivan ihanaa. Vielä kun saisi kaikki perheenjäsenet täysin terveiksi.
Tataa!

PS olen metsästänyt Revlonin POSH- kynsilakkaa kuumeisesti. Se on mielestäni paras vihreä, ja tietty kaikkialta loppu. Hätäpäissäni nappasin sitten China Glazen In the limelightin. Jos ei siis luonnostaan omista viherpeukaloa, yritetään kompensoida vihreillä kynsillä;) Jos ne auttaisivat kukkien hoidossa;)

No comments:

Post a Comment