Friday, March 1, 2013

Hio ja höylää

Päätin, että kun täytän 35, aloitan ihonhoidon järeämmillä aseilla. Synttärit tuli ja meni pariinkin kertaan ja olin edelleen suunnitteluasteella. Tänne muutettuani tajusin, että auringolle jatkuvasti altistuessani saatan yhtäkkiä muuttua rusinaksi ja päätin toimia. Vanhenemista ei pysty pysäyttämään (pöö), mutta jos sitä pystyisi edes jarruttamaan? Jos näyttäisi suurin piirtein tältä vielä kymmenen vuoden kuluttuakin?hehheh. Hirveän huolissani en osaa olla, sillä oma äiti näyttää aika iättömältä, jos se geeniperimä jotenkin auttais, tosin elän pal pal epäterveellisemmin.HyiHyi.

Ehdot ovat nämä; piikkejä tai neuloja en kestä eli minuun ei saa ruiskuttaa mitään. Veitselläkään ei saa muokata, mutta muita juttuja pitää kokeilla. Sitten joskus. Ehkä sitten kymmenen vuoden kuluttua...

Vuosia sitten kävin tässä,  Visia-ihoanalyysissa. Suosittelen kaikille, etenkin auringonpalvojille - OMG. Näytin ihan kuolleelta siinä negatiivikuvassa, toi esille auringon aiheuttamat ihonalaiset vahingot, juonteet, oikeat rypyt ja ihon epäpuhtaudet. Ihoa verrataan sataan samanikäiseen saman ihotyypin ihmiseen ja annetaan pisteitä. Tulokseni olivat silloin tosi hyvät. Ihan oikeita ryppyjä taisi silloin olla kolme, muut luokiteltiin juonteiksi. Nyt en uskaltaisi enää mennä ja toisaalta kiinnostaa ihan hirveästi.

Nykyään ei pitäisi enää varmaan edes nauraa, käkättelemällä ne silmienympärys harakanvarpaat vaan syvenevät. Otsaankin on tullut ryppyjä ja luomet ovat raskaat. Mitä seuraavaksi?

Buukkasin kauan suunnittelemani mikrohionnan. Ihan pliisujuttu joillekin. Minulle eka kerta. Suomessa joku kosmetologi sanoi, ettei minulle kannata mitään hiontaa tehdä. Iho on kuulemma liian pintakuiva, kosteutat vaan. En usko, että kosteutus riittää. (Viime viikolla läträsin hiihtoloman päätteeksi jonkun anti-aging naamion kanssa. Se piti puhdistaa 10-15 minuutin kuluttua, mutta heti kun olin levittänyt sen kasvoilleni kuului vain lurps, ja ihoni imaisi koko naamion. Oli vähän jano.)Kokeillaan hiontaa. Jos vaikka juonteisiin purisi?

Tiedät sä muuten sen tyypin, joka käyttää Pirkan perusvoidetta ja sanoo, että samaa kreemiä se on, toinen on vaan kalliimmassa pakkauksessa. Ja tän tyypin iho näyttää hyvältä...No mä tunnen, mutten uskalla itse ryhtyä samaan. Olen jo vuosia ollut Dermalogican uskollinen käyttäjä, enkä vaihda. Toimi tai ei.

Lähdinpä rönsyilemään - takaisin höyläpenkkiin. Siellä jännittyneenä makasin, kun valitsivat timanttihiomakoneen kärkiä. Ja hui, olipa kertakaikkiaan epämiellyttävä kokemus. Paine oli ensin liian kova. Tuntui juuri siltä mitä tekivät, hiekkapaperilla hioivat kuollutta solukkoa pois. Jaiks! Illalla iho punotti kiristeli ja aamulla läträsin sille kaikenmaailman ultra calming tippaa ja päälle hirmukertoimet. Mutta nyt, Tsadam - nyt tuntuu hyvältä. Hehkun. Onneksi siis ostin neljän kerran kortin alennuksella. Käyn kuukauden kuluttua toisen kerran ja syksyllä taas kahdesti. Hoidatan naaman ja dekolteen, paree tulla tuloksia. (Useat hoidattavat kuulemma myös peppuaan...joo, tohon en lähde)

Aurinkoista viikonloppua! Minä aion käydä puutarhalla hakemassa kukkia pihalle. Kevät on tullut.
Tataa!

PS päässäni soi kosmetologin mantra, käytä hattua, lisää aurinkovoidetta kahden tunnin välein, käytä korkeita suojakertoimia, vältä aurinkoa, käytä hattua, lisää aurinkovoiteita kahden tunnin välein...

No comments:

Post a Comment