Tuesday, August 21, 2012

Syö Juo (Mies) Ihana Nainen

Joskus sitä näkee aivan tajuttoman upeita naisia, ja tässä yksi. Just tollanen, auburn/chestnut tukka, muutamat pisamat, pituutta reilut 180 senttiä, oikea nykyajan Cindy Crawford, terveyden perikuva, ulkoilmassa viihtyvä luonnollinen kaunotar. Olen aivan myyty ja fanitan. On kuulemma kokoa 10, eli eurooppalaisittain 40, mutta lukeutuu plus size modeliksi, niinpä tietysti. Minun mielestä vain kertakaikkisen upea. Bongasin hänestä jutun joku aika taaksepäin, missä kuvia Italian Voguesta ; oho ja wow, ja nyt törmäsin uudestaan; Ralph Laurenin kampanjassa. Hats Off. Hienoa, ettei heroin chic ole enää pop;)

Googlailin sitten tietty vähän ja Robyn on foodie. Double whammy! Kirjoittaa ruokablogia, täällä, aivan mielettömiä kuvia, teki mieli rynnätä ainesostoksille. Tuollaisia saitteja arvostaa tämäkin foodie ja tästä innostuneena ajattelin jakaa pari helppoa ja herkullista reseptiä;)

Minä harrastan kausihimokkeja, Marvin's Diet-tyyliin "This week I have only eaten hummus. Roasted Garlic hummus." (kukakohan muistaa sen brittikomediasarjan, jossa Marvin oli, tai Peep shown, tai Little Britainin tihihihi..) Nyt himokkeina ovat kaikki salsat, maissipapusalaatit ja hummus, oikein rahisevalla Hoolla.

Miten sitä meneekin tiettyyn ruokatranssiin. On vain yksi ja oikea ja sitä laitetaan uudestaan ja uudestaan ja sitten huomio kiinnittyy uusiin kiehtoviin aineksiin, vaikka lempparit pysyvät kierrossa. Syömme täällä tosi paljon meksikolaisia ruokia ja itse tehty salsa ja guacamole maistuvat milloin leivän päällä, milloin hampurilaisen välissä, vaikka useimmiten lapioinkin sitä suuhuni nacho chipsillä.

Olemme myös parsan suurkuluttajia. En enää ystävättären vinkistä keitä sitä, vaan heitän joko uuniin tai grilliin öljyä päällä. Valmiina päälle ripotellaan suolat ja pippurit ja joko sinihomejuustoa, fetaa tai parmesanlastuja. Olen myös aina aiemmin leikannut puisen osan veitsellä pois, kunnes äitini sanoi, että sehän katkeaa käsin aina siitä kohtaa, mistä puinen osa loppuu, ja kas, näinhän se on. Kiitos!

Hummusta en ole vielä itse tehnyt, mutta guacamolea koko ajan sekä erilaisia maissi-, papu- ja tomaattisalsoja. Tosi helppo ja hyvä guacamole tulee: muutamasta kypsästä avocadosta, pilkotusta valkosipulista, suolasta ja pippurista, limen mehusta ja kypsistä tomaateista. Itse laitan sekaan vielä silputtua tuoretta korianteria ja joskus tabascon kaltaista, tai cayennepippuria, antamaan vähän potkua. Nämähän ovat makuasioita.

Treendikkäästi gluteiinittoman ystävättäreni innoittamana olen myös lisännyt salsan sekaan fetajuustorouhetta, tehden siitä ikäänkuin salaatin. Toimii. Eri kombinaatioilla tomaatti, maissi, sipuli, paprika- kuutiot saavat heti meksikolaisen säväyksen, kun sekaan laittaa limemehua ja sitä ah niin ihanaa korianteria, unohtamatta cayennepippuria.

Olen tavallaan päättänyt, että pitäisin jotakin valmista salaattipohjaa aina kaapissa, mutta siihen on vielä matkaa... Ja jos sen salaattipohjan laittaa tortillaletun väliin, jonka sisällä on myös juustoa, lihaa ja ranskankermaa, ei se enää salaatista mene;) sanovat.

Ruoka siis maistuu edelleen ja terveellisen näköiset naiset ovat upeita!
Tataa!

ps tarjosi vieraille tätä boolia, oli tosi hyvää, vaikka yhdistelmä kuulosti hiukka omituiselta. Kuulin reseptistä kampaamossa: Vodkaa, olutta ja lemonadea. Pari desiä vodkaa, kaksi olutta, reilut pari desiä lemonadea tai jotain muuta kirpeää hedelmämehua. Maistele, kokeile mittasuhteet sopiviksi, lisäile, vähentele. Todella raikastava yllätys, mukaan paljon jäitä. Ja huom, minä en tykkää oluesta, mutta tämä toimii.

2 comments:

  1. Kiitos tipseistä!

    Aivan ihanista ihanin arkiluksuskeittokirja on Chiclingin Hanna Gullichsenin uusi teos Safkaa, suosittelen! Muuten palvon maata jolla Anna Bergenström kävelee, miten joku osaa tehdä niin ihania kirjoja? Paras on Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla, se on loistava.

    ReplyDelete
  2. Uusia tuttavuuksia nuo, kiitos vinkeistä! Minulla on hirveä määrä keittokirjoja, mutta käytän nykyään lähinnä ipadia ja googlan reseptit ja tuunaan ne oman maun mukaan;)

    ReplyDelete