Thursday, August 2, 2012

Very Spiritual

Joka kulmassa huomaa taloustilanteen vaikutuksen. Paikkoja suljetaan, ostoskeskuksissa on aina vapaata tilaa "for lease". Ihmiset muuttavat kodeistaan laittaakseen ne vuokralle, sillä yhtäkkiä ei olekaan varaa maksaa asuntolainaa. Monen lause alkaa "In this economy..." Downsizing on hyvin yleistä.

Yksi ammattikunta on ja pysyy; psychics, eli selvännäkijät. Nämä ammatinharjoittajat pysyvät samoissa paikoissa kymmeniä vuosia.Varsinkin Losissa näkyy joka paikassa erilaisia spiritual healing "klinikoita" ja new age juttuja, sekä orgaanista sitä, orgaanista tätä. Hippiaate elää voimakkaasti; suitsukkeet haistaa kadulle asti. Siellä jossain ne kananluutkin heiluvat...

Osuimme liikennevaloihin rouvan viereen, jolla oli huivi päässä. Siitäpä lähti sitten kevyt keskustelu siitä, mitä uskonto on. Yritin selittää mahdollisimman loogisesti ja yksinkertaisesti pienille, että uskonto on arvojen ja uskomusten summa. Joku isompi asia tai aate, johon eri ihmiset uskovat. Usko siihen, että on korkeampi voima tai jumala joka ohjaa meitä. Uskonto on myös iso osa kulttuuria; määrittää arjen ja pyhäpäivät, oikean ja väärän. Uskonto ohjaa myös monella sitä mitä, miten ja milloin syödään. Tuo rouva on varmaan jonkinsortin muslimi. Hän ei esimerkiksi syö ollenkaan sianlihaa, possua.

Takapenkki kyseli ensin monta pientä lisäkysymystä, kuten, mikä on arvo? Mikä on aate? Voiko jumalan nähdä? Onko se se Jeesus? joihin yritin parhaani mukaan vastata keksimättä hirveästi omaa. Jäivät sitten hyvin mietteliään näköisinä pohtimaan kuulemaansa, vähän naurattikin. Hetken kuluttua pienempi sanoi kirkkaalla äänellä:
I believe in kinkku. Noni. Tuli tämäkin asia selvitettyä, soon sitte siinä;)

Tataa!
ps jos pysytään aiheessa, ottamatta sen kummemmin kantaa uskonnollisiin asioihin,  tämä kappale aiheuttaa aina kostean silmäkulman. mikä mieletön tunnelataus ja muistot.

No comments:

Post a Comment