Thursday, May 17, 2012

Howdy!

Siihen kampaajaan on vielä viikko. Perinteisen panamahatun käyttäjänä päätin siirtyä astetta naisellisempaan suuntaan. Suomessa käytin välillä isolieristä kesähattua, mutta en osannut olla se päässä übercool ja ultra stylish samalla tavalla kuin JLo tai Kim Kardashian, sillä se lörppä lieri lurpsahti aina silmille. Hermothan siinä meni joka käyttökerralla, vaikka se olikin olevinaan hieno. Heitin sillä vesilintua. Tiedän, tiedän että it is better to look good then to feel good...;) Silti.

Viime kesänä en enää kehdannnut laittaa päähäni vanhaa ihanaa stetsonin tapaista olkihattuani; (siinä on reikä ja se on jo muutenkin aika surullisen näköinen, kuten kuvasta näkyy ); eli hattukauppaan. Juhannuksena patsastelin sitten uusi skotsa päässä oikein ylpeänä, kunnes illan pikkutunneilla mieheni ei enää voinut pidätellä nauruaan ja sanoi minulle: näytät ihan Nuuskamuikkuselta. Sen hatun voi nykyään löytää naulattuna Suomen vierasmökkimme seinään. Suhteemme oli lyhyt ja intohimoinen.

Kokeilin varmaan kymmentä eri hattua, välillä, tietty, pelleillen tyttärieni kanssa, vähät välittämättä kaupantätien paheksuvista ilmeistä. Ja quelle surprise, päädyin lähes identtiseen hattuun, sellaiseen, jota olen käyttänyt viimeiset 8 kesää. Onnistuin löytämään tähän astisen lempparini yhdestä kalifornian pikkukaupungeista, Bridgeportista . Vietimme siellä kerran 4th of Julyta, Amerikan kansallispäivää, anopin ja appiukon kanssa. Todellista Americanaa; yksi pääkatu, jonka varrella kaikki ravintolat, kaupat ja motellit. Lähialueelta löytyy oikeita cowboyta, (aika makeeta) ja paraatin lisäksi kävimme katselemassa rodeota! Kuvasin siellä ihan hulluna, ja päätin silloin palaavamme sinne ns dude ranch lomalle; ajamaan karjaa, nukkumaan teltoissa, leikkimään inkkaria ja länkkäriä;). Ainoa ongelma on se, etten ole ihan just ehkä se telttaileva camping-tyyppi, mutta, jos nukuttaisiinkin kuivissa lämpimissä sisätiloissa ja leikittäisiin vaan päivisin ulkona...;) niitäkin vaihtiksia löytyy, tosin,ei karjanajo paketissa... Tämä on ollut todo-listalla jo pitkään! Pakko siis vaan sinnitellä ötököiden ja omituisten hajujen seassa.

Löysin uuden hatun. Olen aina halunnut olla Suuri Käsityöihminen ja intoa löytyy, muttei oikein taitoja...no,  "sisäinen ratulani" pääsi kuitenkin valloilleen ja pikatuunasin uudesta tylsästä hatusta omannäköisen; irrotin vanhasta skotsasta intiaanityylisen koristenauhan ja kätevin pikkusormin kiedoin sen uutta hattuani koristamaan. Voilá. Vanha rakas hattuni lähti autuaammille metsästysmaille. Nyt eivät korvanlehdet pala ja voin piilotella juurikasvuani tyylikkäästi.

Jihuu ja Tataa!

ps Näissä Kantri-Jyri tunnelmissa oli pakko postata vielä kuva paikallisesta mansikasta.
Kaikki kliseet on totta. Amerikassa kaikki on suurempaa.

1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete