Monday, April 22, 2013

Fun in the sun!

Lähiympäristöstä löytyy aika makeita paikkoja, mutta liian usein viikonloppuisin hoidetaan rästihommia tai käydään muuten vaan "asioilla" . Tänne muutettuamme olin täysin vakuuttunut, että tekisimme lyhyitä irtiottoja koko ajan tutustuaksemme asuinpaikkamme ympäristöön paremmin, mutta eihän tuollaiset suunnitelmat ikinä toteudu, meillä ainakaan. Lähikaupungit olivat ennestään tuttuja eikä sitä yksinkertaisesti jaksa aina lähteä, eihän me Suomessakaan koluttu lahtia, turkuja ja tampereita viikonloppuisin;) Perjantaina onneksi jaksettiin!

Santa Cruz on kiva paikka, mutta siellä olemmekin käyneet usein. Nyt oli vuorossa Capitola. Ilma oli kuin morsian, takaluukussa cooleri, rantaleluja, bodyboard ja varmuuden vuoksi pieni overnight bag. Capitola on karkki! Ihana pieni surffikaupunki, pastellisävyisine kauppoineen, pienine viini- ja cava-baareineen, rantakuppiloineen. Aina meren äärellä asuneena rakastan viimaa, suolan tuoksua ja aaltojen kohinaa. Lounaan jälkeen parkkeerattiinkin hiekalle leikkimään. Täältä haluan vuokrata beach housen kesällä viikonlopuksi! Tänne me palataan.

Sitten jatkoimme kohti Monterey Bayta. Lasten kanssa matkustaessa, sitä joutuu välillä tekemään yllättäviä varikkopysähdyksiä ja päädyimme Rio Del Marin Sea Scapeen. WOW. Tänne taidammekin karata joskus kahdestaan romanttista viikonloppua viettämään! Mikä kotoisa, nukkekotimainen pikkualue. Täällä ei tapahdu mitään rikollista ikinä. Hälyytysajoneuvo tulee paikalle siksi, että jonkun kissa on puussa.

Sitten kohti Montereyta. Mieheni istui konffapuhelua, minä päästelin menemään Route ykköstä. Marina State Beachin kohdalla käännyin kohti dyynejä ja merta. Osuimme paikalle juuri, kun mies lähti riippuliitämään, aika kivannäköistä puuhaa. Siellä me sitten juoksenneltiin, lapset etsivät rapuja ja simpukankuoria, minä uutta ajopuun palaa. Löysinkin ison möhkäleen; mieheni tokaisi siihen, että ota vaan, jos jaksat kantaa itse;) Ei varmaan tajunnut, että ottaisin haasteen vastaan. Siellä se möhkäle nyt komeilee altaan reunalla ja odottaa mitä sille keksisin;)

Dyyneihin oli ilmestynyt "kalliomaalauksia",ihmiset olivat kaivertaneet taidettaan hiekkaan, joten mieheni kävi kaivertamassa myös omat nimemme sydämin. Iik. Romantillista.

Monterey Bay on tunnettu hienosta akvaaariostaan, joka on kyllä näkemisen arvoinen, mutta kyllä tässä satamakaupungissa riittää muutenkin tunnelmaa. Merilevä haisee, hylkeet haukkuvat taustalla. Laiturilta lähtee Whale watching tours, taisimme luvata lapsille reissun. Montereyn Fisherman's Wharf tapailee samanlaista tunnelmaa kuin San Franciscon Pier 39, pienemmässä mittakaavassa. Kalaruoat ovat herkullisia ja takuutuoreita, ostereita saa joka paikasta, clam chowder on MUST. nami.

Ex tempore hotelliyö olisi tavallaan kiinnostanut, mutte päädyimme tällä kertaa ajamaan kotiin yöksi. Olimme saamassa seuraavana päivänä rakkaan ystävämme päiväksi kylään, emmekä halunneet kiirehtiä aamulla lähdön kanssa.

Lyhyt, ihana irtiotto. Viikonloppu tuntui oikeasti pitkältä. What a difference a day makes;)
Kivaa viikkoa.
Tataa!

PS nyt googlaan märkäpukuja. Bodybordaus ja surffailu on opittava ja merivesi on aina kylmää. Ajatus biksuista valahtaneena polviin ei myöskään hotsita;)

6 comments:

 1. Aquarius Scuba shop Montereyssa on loistava paikka wetsuit hankinnalle. Hankin ensimmaisen sukelluskorttini Montereyssa, vuosia sitten. Ja olen samaa mielta, Californian rannikolla vesi on KYLMAA vuoden ympari.

  Terveiset Alaskasta :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos vinkistä ja Hats off scubailulle. Minua ajatus pelottaa, enkä mieheni houkutteluista huolimatta ole suorittanut sukelluskorttia, enkä suorita;) minulle riittää satunnainen snorklailu ja pinnan päällä, ryhävalas-tyyppinen kellunta;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. You should try it!! :-) Sea turtlet ja kaikenlaiset kalat tekevat sukelluksesta kivaa. Ensimmaisella kurssin sukelluskerralla olin kuolla kauhusta :-) mutta nyt olen hankkinut useamman certificationin pelastuksesta valokuvaamiseen...

   Delete
 3. joo, Ras Mohammedin hautavajoama on nähty snorklaten; aika siistii, mutta samaan aikaan tässä kohtaa olisi hyvä mainita, etten ole ikinä avannut silmiä veden alla ilman laseja. enkä avaa. en siis ikinä selviäisi siitä "naamarinvaihdosta" veden alla. Mielelläni kyllä katson toisten ottamia kuvia;)Pidän vedestä jäätyneessä muodossa;)hihihi

  ReplyDelete