Sunday, August 4, 2013

Lapsen logiikkaa

Olimme olleet tuttavillamme kyläilemässä, kun esikoiseni kertoi varovasti ja vähän innostuneesti, että perheen 11-vuotias poika juo kaljaa. Mitä?! Mistä se sen oluen otti? Minkänäköinen pullo se oli? Oliko joku jättänyt pullon tai tölkin auki? Esikoiseni vastasi siihen, että se oli sellanen punainen tölkki. Punainen?Hhmmmmm. En muistanut nähneeni punaisia kaljatölkkejä coolerissa. Yleensä ne ovat valkoisia, kullanvärisiä, vaaleita.  - Oletko varma, että se oli kaljaa? - Joo-o, sellasta kuplajuomaa.  - Ettei se vaan ollut kokista?Punainen tölkki, valkoisia kuvioita, tummanruskeaa juomaa  - Ai niin, se oli kokista, sitähän  se olikin.   - Kulta pieni, kokiksella ja kaljalla on vissi ero. Voi äiti ja huhhuh. Olin jo ottamassa puhelinta käteen;)

Olin töissä, lapset täällä kummitädillään hoidossa. -Äiti, me saatiin kaljajätskiä eikä tykätty. Jaa, oliskohan se ollut taas sitä kolaa?- Joo, sitä se olikin, kolamehujäätä.

Enää en edes hätkähdä. Ruskeat kuplajuomat menevät sekaisin. Muistan, kun omassa lapsuudessani mietin, oliko se lohikäärme vai krokotiili, jota ei oikeasti ollut olemassa;)

TV uutisissa puhuttiin Manningin tuomiosta, 130 vuotta vai-mitä-se-nyt-oli. Esikoiseni näytti kauhean huolestuneelta.  - Äiti, saako vankilassa ruokaa?  -Saa, varmasti ainakin kolme kertaa päivässä, ellei jotain välipalojakin. -Saako sitä ruokaa millon vaan?  - En tiedä, eiköhän sielläkin ole aika tarkat ruoka-ajat.- Oot sä ollut ikinä vankilassa?  - En, mutta meidän täytyy käydä joku päivä Alcatrazissa katsomassa millaisia vankilat ovat.- Toi setä sai 130 vuotta vakoilusta. Mut äiti, mä nään vakoja koulussa koko ajan.- Mitä ?!? -Niiin, siis butt cracks, vakoja. Jotkut ei vedä housuja ylös kunnolla ennen kun vasta vessan ulkopuolella. Onks se vakoilua? Kesti hetken, ennen kuin tajusin kysymyksen - Voi kulta, ei ole;) Vakoilu on spying in English! Peppuvaon näkeminen ei ole vakoilua;) -Aijaa, en mä tienny..

Aika helpottuneen oloinen ipana lähti jatkamaan leikkejään,säästyi vankilatuomiolta;) Aika liikkis. Ja tavallaan kauhean looginen.

Tataa!

PS me ollaan suhailtu alkuperäisistä suunnitelmista poiketen paikasta toiseen, tavattu lukematon määrä ihania tuttuja. Minä olen päässyt viettämään myös muutaman tosi kivan illan kaupungilla aikuisten kesken. Nyt ollaan ihan töttöröö koko porukka ja aika valmista kauraa kotiin lähtöön. On ollut ihanaa, mutta omaan kotiin alkaa olla kova kaipuu.

8 comments:

 1. Kesällä ympäri ämpäri suhailu on raskasta, mutta silti niin antoisaa! Miten teillö sujuu lennot lasten kanssa? :D

  t. Born Grown

  ReplyDelete
 2. Lennot sujuvat yllättävän helposti, (sormet ristiin;)) he ovat matkanneet Atlantin vli ihan vauvoista ja mukana on jos jonkinlaista puuhakirjaa ja toki myös herkkuja. Myöskään korvat eivät vaivaa, joten olemme onnekkaita. Annan heidän usein valvoa ennen matkaa, toivoen, että uni korjaa koneessa ja kyllä nuo aina pari tuntia nukkuvatkin, tosin usein vasta loppuvaiheessa. Lentelen väliä nyt yksin lasten kanssa, joten oma kirjanluku jää sit vähän vähemmälle...hehheh

  ReplyDelete
 3. Hei, eksyin tänne toisen blogin kautta ja nyt on pakko sanoa, että olen löytänyt oman Eldoradoni.

  Miten joku osaakin kirjoittaa näin hauskalla ja ihanalla tavalla? Olen nauranut vedet silmissä sun jutuille ja nieleskellyt kyyneleitä lukiessani koti-ikävästä Suomeen. Olen itsekin ulkosuomalainen äiti Keski-Euroopasta ja pystyn samaistumaan juttuihisi.

  Lapset nukkuvat päiväunia ja mieleni tekisi ahmia blogisi kerralla, mutta maltan mielen ja nautiskelen harvinaisesta verbaalisesta lahjakkuudesta juttu kerrallaan.

  Tulin, luin ja jäin koukkuun.

  Amelie

  ReplyDelete
 4. Oho, KIITOS ja kumarrus. Toivottavasti viihdyt mukana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin, nyt on luettu kaikki jutut ja kyllä vaan, viihdyn mukana :)

   Amelie

   Delete
 5. :) Kunhan tästä jetlagista selviää, saa pyykkivuoren pienemmäksi ja kiireisimmät rästihommat tehtyä, täytyy siis jatkaa todellisella tarmolla!Onneksi on jo monta aihetta valmiina, joista täytyy "avautua" Palataan siis pian!

  ReplyDelete
 6. Moi,
  buuahhaaaaaa..Nauroin ihan hulluna tolle "vakoilulle"...Tosiaan, sellaisia, jotka sitä vakoaan vilauttelevat,voisi ainakin uhata vankilalla ; )
  Kiva blogi sulla, ekaa kertaa kommentoin.Oon ite asunut Miamissa pari vuosikymmentä sitten, joten jotain muistoja Amerikan onnelasta on.Tosi kiva kuulla tämän päivän juttuja rapakon takaa!
  t Maria


  ReplyDelete