Monday, July 29, 2013

Erinäisiä havaintoja

Hahaa, pari tuttua jakeli facessa Hesarin kirjoituksen linkkiä, jossa kolme vuotta amerikoissa asunut mösjöö oli kirjoitellut Suomi-loma havaintojaan;) Niitäpä minäkin täällä taas listasin. Viime kerralla asenteeni oli hiukan romanttisempi, nyt ehkä realistisempi?

Käveltiin hakemaan Tennispalatsista leffalista, josko päästäisiin katsomaan joku suomalainen lasten leffa.(Mietin itsekin tosi aikuisesti, josko menis yksin katsomaan joko 21 tapaa pilata avioliitto tai Jahti.) Tämä patsas aiheutti esikoisessani kauhun väristyksiä;)

Työmarkkinat ovat kuulemma harvinaisen ohuet, eikä täälläkään taloudellisessa taantumassa porskuteta, mutta autokannassa se ei ainakaan näy! Autokanta on uusi, avoautojakin on katukuvassa enemmän kuin koskaan. Terassit on täynnä.

Savonlinnan Opperajuhlien ensi kesän ohjelmisto menee kuin kuumille kiville. Lippujen hinnat ovat siinä sadan euron paremmalla puolella ja yli kahden sadan. Ei tee monellekaan tiukkaa.

Pääkaupunkilaiset nuoret miehet ovat trendikkäitä ja pitkiä. Miten minusta tuntuu, että minun nuoruudessa ne oli lyhyempiä, tai sitten vanaveteeni vaan aina iskeytyi sellainen sikaniskainen bodarin tappi, joka kireässä t-paidassaan hikisesti ylsi jonnekin korvan tasolle hönkäilemään. Puh-leeeez.

Kaikilla on värilinssit aurinkolaseissaan ja kaikki nuoret naiset kulkevat neonvärisissä topeissa, laumoina. Onks farkkushortsit ainoa housuvaihtoehto? Jopo ainoa pyörä? Korkea nuttura ainoa kampaus?;)

Onko mitään muuta olemassa kuin Angry Birdsit? Pitääkö mun juoda kahvikin Angry Birds kupista...Overdose. Antakee armoo.

Metro on mahtava. Lasten kanssa käytiin vähän seikkailemassa, parissa minuutissa paikasta toiseen. Huippua. Aivan huippua. Länsimetrokin vihdoin tulossa, mahtavaa.

Eläkeläisrouvat kiilaavat jonossa, edelleen, ihan pokerina Stockalla. Vain Fasun kakkulaatikko puuttuu käsivarrelta ja se, että tökkäisisivät kinttuun kävelykepillä. En uskalla kovin kovaan ääneen kommentoida, olisi kuitenkin jonkun puolitutun äiti tai vanhempieni naapuri;( Tosi ärsyttävää. Ja hyi miten huonotapaista. Mulkoilen lasten kanssa.

Autoon on kertynyt kilometrejä. Jos ihan totta puhutaan en jaksaisi ajaa enää kilometriäkään. On kierretty Suomea ristiin rastiin. Tultu kotiin aina niin myöhään illalla, ettei olla ehditty kauppaan; Hello Koti-Pizza ja Bulevardin Dennis ja elämäni kallein pizza: 17 euroa, whaaaaaat?! Eikä ollu Belugaa ripoteltu päälle. Ei tod hintansa väärti. Suoranainen Ryöstö.

Ylihuomisesta en aio koskeakaan autoon, ainakaan pariin päivään. Jos joku haluaa tavata, saa tulla luokseni.

Helsinki on edelleen ihana, mutta näin kesällä monessa paikassa haisee pissa. Suurkaupungin meininkiä. En tykkää.

Elän toista viikkoa jatkuvassa öklössä. Miksi kaikkea pitää syödä? Siksi, kun kaikkia herkkuja on nyt saatavilla ja kohta taas ei;) Stockan oma vispipuuro on muuten todella hyvää! Se onkin listani ainoa suht terveellinen himokki. Muut on enimmäkseen karkkeja.

Miksi Lontoon Raekin on pitänyt yhdistää fasunsiniseen? Eihän tästä tule loppua ollenkaan!Lihon kuin possu.

Meno jatkuu muuten vilkkaana. Alkaa tosin jo kahden viikon hirveä höökyily paikasta toiseen vähän väsyttämään.

Tataa!

3 comments:

 1. Näillä hihityksillä on hyvä painua nukkumaan, kiitos kivasta postauksesta :)

  ReplyDelete
 2. Niih, kyllähän Suomessa rahallisesti pärjätään nyt missä vain, kun työttömienkään ei tarvitse pelätä taivasalle joutumista. Mutta ei kai nyt pääkaupungissa voi odottaakaan näkyviä merkkejä taantumasta, ainahan siellä riittää työmarkkinoilla tarjontaa ja dynaamisuutta, puhumattakaan muuhun Suomeen verrattuna suuremmista perinnöistä. Pitäis tehdä vastaavanlainen vertailu jostain ex-tehdaskaupungista ennen ja jälkeen sitä tehdastoimintaa. Sitäpaitsi pääkaupunkiseudun työttömillä ei varmaan oo sitä varaa kruisailla kaupungilla, joten jäljelle jäävät sit ne joilla on sitä varaa. :D
  No joka tapauksessa hyvät siellä on oltavat, mut itseäni ne nyky-Suomen kaksi vaihtoehtoista elinympäristöä (se on joko se junttilandia tai wannabelandia) tökkii ja siksi asun täällä vähemmän varakkaassa etelässä, vaikkei täällä Milanonkaan katukuvassa taantuma juuri katukuvassa näy - päinvastoin! Täällä se näkyy vaan omassa kukkarossa hehe.

  Nauti Suomesta ja kirjoittele taas pian lissee! Sun blogi oli ihana lukaista tässä männeellä viikolla, melkein maratoonina läpi! :D

  Tv. Tyyne-Inkeri

  P.s. asetuksista voit vaihtaa kommentoijaksi "anyone", jolloin hekin voivat kommentoida, jotka eivät ole yhtä pitkämielisiä kuin allekirjoittanut, joka loi itselleen juuri blogitunnukset kommentointia varten ;)

  ReplyDelete
 3. Moi Tyyne-Inkeri, kiitos pitkästä kommentista. Olet oikeassa, ei pääkaupunkiseudun tilannetta, edes päällisin puolin raapaistuna, voikaan suoranaisesti verrata koko Suomen tilanteeseen, varsinkaan kaupunkeihin, joissa suurin työnantaja on lopettanut toimintansa. Kärjistin.

  Kiitos kommentti-vinkistä; korjaan asian ja kiitos viitseliäisyydestäsi. Kiva, jos jaksat lukea!

  ReplyDelete