Wednesday, July 3, 2013

"Viikon" ruoat - haaste

Tämä postaus on vastaus haasteeseen, jonka minulle asetti Jersey_girl, joka kirjoittaa blogia http://toinenkoti.blogspot.com , luvattoman kauan sitten. Aloitan postauksen tunnustuksella; usein unohdin kuvata ruokia ja sattuipa vielä niinkin, että viimeiset viikkomme ovat olleet täynnä kiirettä, juhlia, työmatkaa ja muuta ns epänormaalia. Yleensä syömme perusruokaa ma-pe, Perusruoka on jauhelihaspagettia, lohta ja perunaa, tortilloja, pastaa. Lauantaisin, ellei meillä ole illallisvieraita tai ellemme itse ole kyläilemässä, syömme usein ravintolassa. Sunnuntai-iltaisin syömme ikävän usein pizzaa. Ja kuten kuvasta huomaa, hyvin harvoin onnistun olemaan kokonaan terveellisellä linjalla, tai, niin no, onhan laku kasvi;)

Siispä ruokapäiväkirjasta tuli ns keräilyerä. Ja hiukan jo hävettää tässä vaiheessa, kun tajuan, miten jakomielitautista meidän ruokailu on; yhtenä päivänä omelettia tai lohta ja parsaa, toisena Man Vs Food Burritozillaa, tai Five Guys hampurilainen kaikilla mausteilla..eh. Pikaruokaloista haemmme myös joskus jotain ja tortillalettuun kääräisemme millon mitäkin.


Onneksi olen jossain vaiheessa ottanut kameran esille, joten tässä nyt sitä keräilyerää alla. Ikävä kyllä ruokastailaus ei kuulu bravuureihin, joten ei tässä mitään hermoja kutkutella näillä otoksilla. Simpukoita syötiin uhallakin, vaikkei niitä uskomusten mukaa  pitäisi syödä kuukausina, jotka alkavat J:llä.


Tonnikalan kanssa maistuu aivan taivaalliselta soija- majoneesi-wasabi-kastike, kannattaa kokeilla! Sekoittele keskenään; eniten soijaa, ja sitten maistelemalla muut mittasuhteet.


Ja tässä esimerkkiaamupala lomalta..Hiilarikooma. Breakfast burrito on aina voittaja, muttemme voineet vastustaa mustikkaviineriä, emmekä suolaisia piirakoita..



Sitten jo aika suosikiksi muodostunut periamerikkalainen baby back ribs; kun niiden antaa maustettuina ensi muhia uunissa kolmisen tuntia folion sisällä ja laittaa vasta sitten viimeistelyvaiheessa grilliin, on tämäkin ruoka helppo ja vaivaton. Sotkua tulee vasta syödessä.

En ole ikinä ollut mikään ribsien ystävä, mutta niitä on kieltämättä tehty meillä nyt keväällä aika moneen otteeseen. Vihreätä viereen, roséta lasiin ja mums.


Muodon vuoksi väärinpäin pyörähtänyt yhden illan peruna-tomaatti-pinaatti-sipuli-valkosipuli-juusto-omeletista kuva mukaan. Muuten näyttää niin epäterveelliseltä. Hui;) Me ollaan kyllä aikamoisia nautiskelijoita. Ruokaan pitäisi joskus osata suhtautua pelkkänä polttoaineena.

Jaan mielelläni tässä kaksi arkiruokaohjetta, joista on muodustunut suosikkeja monessa tuttavaperheessä. Minä tungen juustoa kaikkeen, ehkä vähempikin riittäisi..Näin kesäkuumalla näitä ei tee mieli, mutta taas syssymmällä. Suosin helppoja ja maukkaita. Aina saa ja pitää säveltää oman maun mukaan;)

Santa Fé Chicken;

Kaada purkki salsaa, n. 2dl tai reilumpi annos, paistokasariin. Ripottele päälle valkosipulijauhetta maun mukaan, anna lämmetä kiehumispisteeseen. Lisää sitten vesi ja riisi, laske lämpötilaa hiukan. (Vettä sen mukaan kuinka paljon riisiä aiot käyttää) Mikäli laitat kahden hengen riisiannoksen, eli esim 2dl riisiä, lisää kasariin n 4dl vettä, useinhan riisi keitetään  1:2. Sekoita. Asettele salsaisen riisiseoksen päälle kolme tai neljä, sekä kasarin - että rintafileen koosta riippuen, kananrintafilettä. Paistolevy mediumille, mutta pitää hiljalleen kiehua, kansi päälle. Ajastimeen 10min. Kun 10min on kulunut, käännä fileet, anna olla toiset 10min. Levyn lämpö pois, peitä rintafileet (tai koko laitos) juustoraasteella, valitse juusto oman maun mukaan. Nosta pois levyltä, anna juuston sulaa paitokasarin kannen alla, kuorruttaen ruoan. Kaikki valmistuvat samaan aikaan yhdellä pannulla, kätsysti. Tarjoile, nam.

Ja sitten toinen superhelppo, tätä tehdään varmasti jo monessa kodissa; Uunitortillat.

Paista pannulla jauhelihaa tai kanaa, oman valinnan mukaan. Lisää sipulia, valkosipulia, salsaa, herkkusieniä, paprikaa, mausteista tuorejuustoa, ehkä hiukan jotain juustoraastettakin;) Nostele valmis seos ja kääräise tortillaan. Asettele uunivuokaan täytettyjä tortilloja riviin. Kaada päälle ruoan jämät, salsaa ja kuorruta juustoraasteella. Uuniin n. 175 ja 15-20-30 min riippuen kuinka rapeaksi haluat juustokuoren. Tarjoile creme fraichen, guacamolen, nachojen ja  Coronan(Solin) kanssa, jälkkäriksi sopii ihan hirveän hyvin esim joku Sitruunasorbetti huuhtelemaan mausteisen ruoan ja raikastamaan suun. Nam. Maistuu sekä lapsille että aikuisille. Hyvien tuttujen kanssa mahtava lauantai-illan rentoiluruoka. Ei hienostelua.

Tataa!



2 comments:

  1. Näyttää siltä, että blogiisi on tulossa monta hyvää reseptiä..:). Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    ReplyDelete
  2. Moi, enpä ole tullut ajatelleeksi, kun niin harvoin laitan tänne mitään reseptejä, muttei siitä haittaakaan olisi? Kiitos vinkistä

    ReplyDelete