Saturday, July 6, 2013

Kolmas ja Neljäs

On juhlittu kuopuksen synttäreitä ja Amerikan Itsenäisyyttä. Aamupalaksi 8 layer red velvet-kakkua , lahjaksi hieno carry-on tulevia matkoja varten ja alkuillasta lapsen toiveesta Great Americaan. Ostimme v-i-h-d-o-i-n kausikorttimme, sillä niillä viiletetään huvipuistossa taas lokakuun loppuun. Oli muuten hauskaa, kun nyt pieninkin on melkein niin pitkä, että pääsi kaikista hurjimpiinkin laitteisiin (seisoi tosin välillä mittausvaiheessa vähän varpaillaan, pikku hurjapää).  Meidän synttäriperinteisiin kuuluu, että saa valita missä syödään. Pieni toivoi the Cheesecake factorya, sinne siis. Menu on aika kaloririkas..huhhuh. BTW, meidän pöydästämme löytyi juuri tuo porno Bistro Shrimp pasta. ounou.

Jotta synttäreiden vietto ei kuulostaisi liian tavalliselta, meidän perheelle tyypilliseen tapaan jotain aina sattuu ja tapahtuu, pitää mielen virkeänä. REWIND; Olimme sopineet, että hurvittelun jälkeen suuntaamme suorinta tietä ravintolaan, sillä kaikilla oli kiljuva nälkä. Kun sitten saavuimme autolle joskus kahdeksan aikaan, huomasimme, että takarengas oli ihan lättänä. Syykin selvisi; renkaassa oli iso naula. Voihan vitalis.

Olimme tietty liikkeellä Eddiellä. Siihen yli parin tonnin painoiseen möhköönhän on tosi kätsy vaihtaa rengas. Onneksi olimme ottaneet mukaan varmuuden vuoksi uimakamat, sillä huvipuistossa on myös vesipuisto. Muumipyyhettä maahan ja hommiin. Lapset tuskastuivat, pieni kiukutteli, Miksi mun synttäreillä käy näin?! Tunnelma oli kireähkö... Olimme myös pukeutuneet sopivasti juuri renkaanvaihtohommiin, valkoinen ja vaaleansininen pellava kun on erittäin likaa sietävä matsku;)

Onneksi puolen tunnin puhkumisen ja muutaman avuliaan meksikolaisen jälkeen pääsimme matkaan huoltoaseman kautta. Vararengas oli onneksi ehjä, vaikkakin aika luttana. Ostoslistalle lisättiin kunnon heavyduty tunkki.

Kamala kuumuus jatkui ja Itsenäisyyspäivä valkenikin tuulettomana aurinkoisena päivänä. Aamupäivä vietettiin altaalla. Kun veden lämpötila on noin kolmekymmentä, ei se enää ole kovin raikastavaa. pläääh. Despicable Me 2 oli tullut leffoihin, joten päätettiin lähteä katsomaan se 3Dnä.
Ihan hauskan leffakokemuksen jälkeen omat grillauksen eivät oikein iskeneet, joten lampsittiin lähimpään ravintolaan. Tällä kertaa se oli Red Robin, ei mikään gourmet, mutta periamerikkalainen, hampurilaisia-ja kaljaa- paikka. Sopi just 4th of July:ksi, samanlaista pöperöä olisimme tehneet kotonakin. Tosin, meillä olisi ollut myös maissintähkiä, sillä kyllähän  sitä vihanneksia täytyy tarjota;) Kuvat ovat kyseisen ravintolan katosta.

Pienen pohdinnan jälkeen päätimme sonnustautua illan viettoon ja lähteä Santa Clara Central Parkin 4th of July ilotulituksia katsomaan. Stars and stripes- härpäkettä päähän ja menoksi. Ilotulitukset olivat komeat! Räjäyttivät taivaalle aikamoiset rahamäärät, mega show kesti yli puoli tuntia.

Palasimme kotiin iltamyöhään. Molemmat ipanat nukahtivat autoon matkalla kotiin. Nyt on sitten taas juhlittu heidänkin itsenäisyyspäiväänsä. Itsenäisyyden juhlinnassa on kyllä vissi ero; Suomessa sytytetään kynttilät ikkunaan ja vakavoidutaan. Täällä huudetaan U-S-A! U-S-A! ja riehutaan liput käsissä.  Molempi parempi?

Hauskaa viikonlopun jatkoa.
Tataa!

No comments:

Post a Comment