Monday, December 26, 2011

Vaihto-ja palautusoikeudella, Kiitos!


Missio: Osta lahja anopille, joka ei 1)halua mitään 2)tarvitse mitään 3)sanoo suoraan ellei pidä lahjasta, ja bonuksena: 4)loukkaantuu ellei saa lahjaa. Mahdollisuus onnistua on lähes olematon.

Lahjakulttuuri on täällä kummallinen. Lahja annetaan usein kuitin kanssa. Joskus hintalappukin olla möllöttää lahjassa. Kuitti liitetään mukaan "ihan vaan sen takia", jos vastaanottaja ei vaikka pidä lahjasta. Kuittia vastaanhan lahjan voi sitten kätevästi palauttaa ja samalla saada "store credittiä" tai vaihtaa toiseen tavaraan. On siis täysin normaalia, ettet loppujen lopuksi tiedä mitä olet antanut lahjaksi.

Inhottavan maallista. Missä on joulun taika? Ja mikseivät nämä sitten ostele toisilleen pelkkiä lahjakortteja?(Arvatkaa mitä anoppi sai, huhahaha. Herkkä nahkani ei olisi kestänyt sitä silmien pyörittelyä. Ei tänä vuonna.)

Minä otan mieluummin vastaan paketin kuin kirjekuoren. Myönnän olevani hiukan lapsellinen, mutta paketti on kivempi avata ja lahjakortti on niiiiin tylsä.
Lahjan saaja voi myös ihan suoraan sanoa, että "Joo.. en tykkää." Really??!! ja tällaisesta "I'm just being honest"-kommentista ei saa loukkaantua.

Ensiksi; minä loukkaannun. Olen investoinut lahjaan paljon ajatusta ja lahjan antaminen tuottaa iloa. (Sitä poroneuletta ei palauteta!!)

Toiseksi, elämä ei saa olla liian helppoa. Jouduin joskus 15-vuotiaana, teiniangstissani, pukeutumaan lahjaksi saatuun ihan järisyttävän kamalaan kolttuun siksi, että se oli kohteliasta.(Lahjanantaja oli vieraiden joukossa.) Siinä sitten seisoin sähkönsinisissä kajaaleissani kyllästyneen näköisenä. Jälkikäteen ajateltuna, olen aivan varma, että äitini nautti tilanteesta;)

Tällaiset kokemukset on laitettava kiertämään!

Nykyään ei näe edes epäonnistuneita(lue: hauskoja) valokuvia. Nelivuotias sanoo jokaisen kuvanoton jälkeen; Näytä! Voinkin siis tässä faktuaalisesti todeta, että en tule liittämään kuitteja ainakaan seuraavaan kymmeneen(?) vuoteen tyttärieni vaatelahjapaketteihin;)En toki tarkoituksella aio ostaa heille mitään kamalaa, mutta kyllä vanhemmilla on oltava joitain oikeuksia.

Olen taas oppinut jotain. Minun on kasvatettava paksumpi nahka. Muuten en selviä. Ja olisihan se pitänyt tajuta tästäkin, vuoden 1968 laulunsanoista,

Take it away Frank:
.... It's time for the holly, the fun and the folly, and all of that jolly jazz, The people are glowing, the Santas ho-ho-ing, each window is showing it has All the latest in toy things, the daddy and boy things and all that razz-a-ma-tazz, But I wouldn't trade Christmas, wouldn't trade Christmas for New Year's Day, Thanksgiving, Halloween and the rest. Christmas we love you the best. I wouldn't trade, no, no. never would I, wouldn't trade Christmas, I love you the best. The traffic gets pokey, the turkey gets smoky, and all of that hokey stuff, The people are shopping for things they'll be swapping like filigree boxes of snuff, Though you pour the hot toddy, to force everybody, though half of the toddy's enough, I wouldn't trade Christmas, wouldn't trade Christmas for Father's Day or Mother's, Valentine, and the rest, Christmas we love you the best....

Tataa!
ps alennusmyynnit alkoivat, Vaihto- ja Palautusjono on pidempi kuin kassajono. Go Figure.

No comments:

Post a Comment