Wednesday, January 8, 2014

Evergladesin Alligaattorit

Kun matkakohteeksi oli valikoitunut Florida, oli aika miettiä mitä siellä voi tehdä yhdessä kuuden aikuisen ja neljän eri ikäisen lapsen voimin. Paikallista faunaa, eli alligaattoreita pitäisi ainakin nähdä. Päästä sinne pensaikon jokiuomiin, Evergladesin mangroveihin, niin kuin James Bond leffassa;).

Ja taas yelpattiin. Parhaat arvostelut saanut paikka- Corey Billie's airboat rides-sinne. Saitilta löytyy myös video.Paikka oli sinänsä aika skämänen, varaamamme tour oli noin puoli tuntia myöhässä, olimme keskellä ei mitään. Pullean olemukseni ansiosta sain käyttää sisätilojen naistenhuonetta, mutta muut joutuivat parkkipaikalla nököttävään aivan horror bajamajaan.

Kun kerran jouduttiin odottelemaan, yksi oppaista lupasi pitää "Alligaattori shown". Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että nainen nosti aitauksessa kaksivuotiaan alligaattorin syliinsä, kertoi hiukan tästä lajista, koputteli sinnikkäästi kuonon päälle ja näytti tämän hurjimuksen hampaat, sitten kuminauhalla suu suppuun ja saimme vuorotellen nostella syliin. Mielenkiintoinen fakta alligaattoreista; niiden leukojen purentavoima on ällistyttävä, mutta jos ikinä joudut alligaattorin kanssa painiin, nokasta kiinni ja tiukka ote. Avaamisvoima ei ole kummoinen ;) Alligaattori oli samaan aikaan pehmeä ja jäntevä, mutta nahka oli tosi pehmeä;) saisi mahtavan käsilaukun.


Sitten oli vihdoin ilmatyynyaluksen vuoro. Kuulokkeet päähän ja menoksi.Oppaamme varoitti että antaa sitten ensin kunnolla hanaa, ja antoikin! Wohoooooo! Hiukan hirvitti, kun tajusin, ettei miehelläni ja isälläni ollut edes turvavöitä, tai kaidetta (!) mistä pitää kiinni istuessaan takana muovi-istuimissaan kuskin molemmin puolin. Itse pidin kiinni kaiteesta kaksin käsin kun opas paineli vastasladissa mutkaan kertaa kymmenen ja pyöräytti aluksen kovassa vauhdissa 360 astetta monta kertaa. Kaikki tosin nauraa hohottivat ääneen; olemme vauhdin ystäviä koko perhe. Ehkä juuri siksi ei paljon säästellyt. Se samea vesi ei muuten tuoksunut kovin hyvälle...


Maisemat ja fiilis oli kuin leffasta. Hymyilin kuin puuhevonen kuutamolla. Näimme haikaroita ja muita ektoottisia lintuja, isoja alligaattoreita, joita oppaamme sai houkuteltua ihan veneen viereen. Tällä kertaa otin tosissaan komennuksen  keep you hands and feet on the boat! Hauskaa oli sukeltaa mangrovin pensaikkoon, kuten yläkuvassa. Olivat laittaneet hauskoja kylttejä matkan varrelle; ekassa kytissä luki Keep Out, toisessa Violators will be shot, kolmannessa Survivors will be shot again;) Oppaamme nauroi ja sanoi, että ampuja on aika epätarkka, ei yleensä osu kuin muutamaan eturivissä istuvaan;)

Meidän reissumme kesti noin tunnin, eli pidempään kuin mitä oli mainostettu. Harvoin voi oikeasti sanoa, että olipa hintansa väärti, mutta tämä kyllä todella oli. Kymmenen pistettä.

Kun sitten istuimme ison pöydän ympärille äyriäisten, ostereiden ja muiden kalaruokien ääreen, perinteisesti hiukan erilaiselle jouluaaton aterialle;) totesimme, että kaikilla oli ollut tosi hauskaa, mutta nuo turvallisuusaspektit eivät ihan olleet kohdallaan...Onneksi olimme ravintolassa, jossa oli all day every day happy hour. Järkytyksestä selviämisen teki helpommaksi se, että margaritat tuotiin molemmille käsille. Siis joillekin...

Tataa!

PS talolle saavuttuamme oli aika hiukan siistiytyä ja pitää edes pienimuotoisesti kiinni aattoperinteistä. Arvatakin saattaa, että lahjat avattiin. Laulaa lurittelimme myös muutaman joululaulun ja suklaakonvehdit suussa nautimme aattoillan rauhasta jännittävän päivän päätteeksi. Taisivat muutamat vielä innostua pokeriakin pelaamaan, kun kaapista löytyi kunnon pokerisetti pelimerkkeineen.2 comments:

  1. Täytyy tunnustaa, että olen haaveillut yhteisestä, koko perheen joulusta. Edellisestä onkin vierähtänyt muutama vuosi. Kun asumme eri maissa ja pitää vuorotella appien jms kanssa, näinhän se menee. Yhteinen (todella tilava;))talo, mahdollisti myös paljon yhteistä aikaa ja silti omaa tilaa kaikille. Lähtisin uudestaan. Heti.

    ReplyDelete