Friday, January 10, 2014

Minigolfia ja Ostereita

Loppuloma meni suhatessa eri juttuja, käytiin Sanibel islandin beachilla ihastelemassa majakkaa ja merikotkia, Captiva Islandin Turner beachilla keräiltiin ihania simpukoita tuliaisiksi kotiin. (Koko vesiraja oli pelkkää simpukkaa, hiekkaa ei edes näkynyt alta. Mitkä mielettömät apajat!) Ft Myers beachilla oli menoa ja meininkiä, ihania ravintoloita, Rum Runnersin terassi suoraan hiekalla, herkullinen pastellinsävyinen, karibian meininki rantakävelykatuineen ja leppoisaa tunnelmaa. Oli muuten pullotettava hiukan Ft Myersin rannan hiekkaa; oli niin valkoista ja silkkistä.

Syötiin isolla porukalla myöhäisiä lounaita ravintoloissa ja herkullisia dinnereitä talolla. Veljeni perheen pelatessa golfia, me uitiin ja pelattiin minigolfia, käytiin yllämainituilla beacheilla hengailemassa;) Lapset nauttivat simpukoiden keräämisestä ja uimisesta meressä. Mieheni sai uida ja sukellella, minä röhnötin enimmäkseen ihan ryhävalaana rannalla;) Tosin uin hiukan itsekin - Alert the media! Tuli otettua muutama bikinikuva muistoksi.

Amerikassa ei ole ns tavallisia minigolf-ratoja. Kaikki radat on rakennettu tietyn teeman ympärille; me kävimme sekä Castle Golfissa, että Smuggler's Covessa, jossa lapset saivat myös syöttää alligaattoreita. Kuopukseni on meidän hole-in-one-mestari. Huitaisee vähän sinne päin ja onnistuu joka pelikerralla. Ihme tyyppi.

Serkukset innostuivat pelaamaaan pokeria. Salkku löytyi talolta ja oli sen jälkeen esillä koko ajan; täytynee ostaa kotiin samanlainen mokoma. Rahaa ei ollut pelissä mukana, joten aika turvallista toimintaa. Oli hyvä muistutus itselleenkin, että kolme samaa voittaa kaksi paria jne. Oli tosi huvittavaa huomata miten ipanat ilmeilivät bluffatessaan. Aika epeleitä;) Mukava pelata yhdessä, mitä tahansa lauta-tai korttipeliä, sen sijaan, että nököttäisivät kukin jonkin pelikonsolin takana epäsosialisena kuulokkeet korvillaan. Hyvin sujui pokerin peluu kuusivuotiaaltakin.

Muiden suunnistaessa Muscle car cityyn, , suuntasimme me äidin kanssa vähän shoppailemaan, tehoisku lähimpään outlettiin. Pojalle ostin tummansinisen Ralph Laurenin klassikkosliparin ja itselleni ihanat uudet Mosley Tribesin Flynn aurinkolasit.  Merkki oli minulle ihan vieras, mutta malli ihan täydellinen. Niissä voi hymyilläkin, ilman, että poskipäät nostavat lasit otsalle ja ovat tosi pirteät; samaan hintaan facelift;) Lapsillekin taisi tarttua mukaan bikiniä ja joku pusero, mutta hyvin hillitysti. En nähnyt mitään järkeä lähteä roudaamaan tavaraa yli mantereen, kun samat kaupat löytyy kotoakin. Euroopasta tulleille hintataso oli taas pieni ihmettelyn aihe; varsinkin kun useimmat outlet-myymälät tarjoavat aleaikaan additional 30-40- tai 50% off all prices. Siellä outleteissa pyörikin silmät kiiluen enimmäkseen turisteja; ruotsalaisia, saksalaisia, venäläisiä ja me.

Alligaattorialueella kun oltiin, pitihän sitä syödäkin. Siis alligaattoria, joka oli muuten harvinaisen hyvää! Kanamainen murea liha tarjoiltiin gator bites:seina, eli kylläkin friteerattuna, mausteisen kastikkeen kanssa. Alueella on tietty myös asiaan paneutunut ravintola Gator bites. Ei tullut käytyä tällä kertaa.

Kalaruokia, äyriäisiä, erilaisia rapuja ja ostereita oli melkein joka aterialla. Totuuden nimissä, en ole ikinä ollut mikään ostereiden ystävä, mutta niitä piti tilata joka kerta. Happy hourin aikaan ei hinta ollut huumaava; niitä saattoi saada alle dollarin kappaleelta. "Au naturel" osterit maistuvat minun mielestäni vain suolavedelle ja raskauden varjolla jätin väliin...

Oli muuten hauska katsoa, kun lapset söivät ekan omansa; kuusivuotias nielasi omansa reippaasti, keikutteli sitten päätään puolelta toiselle, tietämättä oliko tämä suuri delicacy nyt mistään kotoisin. Esikoiseni, joka on muutenkin nirsompi, taisteli hiukan omansa kanssa; ensin kävi kuin äidilleen taskulämpimän kossusnapsin kanssa rapujuhlissa;) Ns hissireaktio - pysyykö?;) ja sitten kokovartaloväristys päälle. Ei tullut suosikkia;) Ylpeänä tosin kertasi sitten kokemuksen päälle, että  -Äiti, mä olen nyt syönyt sammakonkoipia, mustekalaa, etanoita, alligaattoria, ostereita ja muikkuja. Mistäköhän ne muikut sinne tuli;) Kas, kun ei hirveä maininnut;)

Ihanaa viikonloppua.
Tataa!

4 comments:

  1. Huutonaurua muikkujen kohdalla! :D

    ReplyDelete
  2. Reippaita tyttöjä!! Seuraavalla Suomen reissulla taiot sitten jostain vielä nahkiaisia pöytään... ;)

    ReplyDelete