Thursday, November 28, 2013

Valkoiset jauheet pussissa

Joillekin onnekkaille raskausajan himot, cravings, ovat urbaania legendaa. Voi kuinka monta kertaa olen naureskellut haluan nuolla rappausta-tyyppisille jutuille. Eipä muuten juurikaan naurata, kun himo osuu omalle kohdalle ja onkin totista totta.

Se alkaa ihan puun takaa ja yltyy tosi pahaksi. Tosi äkkiä. Uskon vakaasti siihen, että kroppa tietää ja kertoo mitä tarvitsee. Sitä on sitten saatava missä tahansa ja mihin kellon aikaan tahansa. Minun kroppani haluaa OMOa.

Himot yllättivät ensimmäisen raskauden aikana, joskus kuudennen kuukauden paikkeilla. Olin mittaamassa jauheista Omoa (vai oliks se BioLuvilia?) kuppiin. Tuoksu oli kertakaikkiaan vastustamaton. Teki mieli maistaa. Hammastahna vaahto maistui paremmalta kuin ikinä, nielasin. Samoin spearmint Xylitol jenkki. Rupesin kuljettamaan pienen pienessä Minigrip pussissa päivittäin pillereitä; mahdollisimman laimean mintun makuisia jauhoisia pillereitä. 2 Calcichewta, 12 Rennietä, erilaisia xylitolpastilleja. Illalla viimeisimmäksi laitoin Rennien suuhun, kun olin jo sängyssä. Mieheni kyseli- Ai, närästääkö noin pahasti? En vastannut. Eikä välttämättä edes närästänyt. Se vain sattui olemaan yksi päivän kohokohdista; maata hiljaa paikoillaan, Rennie suussa sulaen. Nautinto.

Varmistelin apteekkarilta josko esim Rennien syönnistä olisi jotain haittaa..entä fluoritabletit? Nekin ovat hyvin jauhoisia, isoja imeskelytabletteja. Yritin myös syödä Fazerin Euca Mentholeita, mutta eivät olleet tarpeeksi jauhoisia. Himoni on hyvin tarkka ja nirso. Sain myös ostettua placeboja, mutta ne olivat pahoja. Eivät toimineet ollenkaan samalla tavalla;)

Calcichewta sai syödä vain kaksi tablettia päivässä, joten, jos puhelin sattui soimaan sillä aikaa kun imeskelin kalkkitablettia, annoin soida. Nobody comes between me and my Calcichew. Nytkin, tätä kirjoittaessa, alkaa leukaperät nykimään. Vesi herahtaa kielelle. Ihan Pimeetä.

Miten tämä ihan sama omituinen mikä-lie-jauhoisen-laimean-minttukalkin-himo on taas iskenyt? Lääkäri sanoi, että niin, vauvahan ottaa sen minkä tarvitsee. Sinulle jää loput. Luulisi, että minun jogurtin, maidon ja juuston kulutuksella saisin tarpeeksi kalsiumia, muttei kai sitten.

Olen löytänyt paikallisen korvikkeen. Antacid/Calcium peppermint flavor. Voi kuulkaa, avasin purkin jo autossa matkalla kotiin. BINGO. Just oikea koostumus ja maku. I'm in love. Ja tällä kertaa muuten närästää ihan oikeasti paljon ja monta kertaa päivässä. Saan syödä uusia herkkujani maksimissaan seitsemän tablettia päivässä. Yritän pitää annostuksen vähemmässä.. Olen kuin mikäkin hc addikti. Katson aamulla kellosta, että jos syön jo näin aikaisin yhden, ei jää loppupäiväksi kuin kuusi...Eipä tässä tällä erää muuta.

Tataa!

PS tänään juhlitaan Thanksgivingiä, Kiitospäivää. Esikoiseni halusi aamiaispöydässä kerrata kaikki kiitollisuutensa aiheet. Aika liikuttavaa. Me suuntaamme ystävien järjestämille juhlille rannalle ja istumme vasta huomenna perheen kesken kiitospäivän aterialle. Silloin saa kukin vuorollaan kertoa, mistä on kiitollinen.

Sukuloimme jo viime viikonloppuna, siitä lisää tuonnempana. Black Friday alet alkavat viimeistään puolilta öin. En aio suunnata shoppaaamaan hullun kiilto silmissä tänäkään vuonna, klo 3 aamulla, mutta, kuten mieheni serkku sanoi; You gotta experience it at least once. Just to say you have. OK, ensi vuonna sitten.

6 comments:

 1. Wow, mitkä himot! Kai sä olit muiden tärkeämpien asioiden lisäksi niistä uusista antacid-tableteista? ;D ;D just mietittiin poikaystävän kanssa eilen että Euroopassakin pitäis olla kiitospäivä. Mä yritän olla kiitollinen joka päivä! :)

  ReplyDelete
 2. KIITOLLINEN jäi pois tosta lauseesta! :)

  ReplyDelete
 3. hahaa;) Joo. Kiitospäivä on kyllä mahdottoman hyvä just siinä, että pysäyttää ajattelemaan ja pakottaa pukemaan sanoiksi sen, mistä on kiitollinen. Hyvä pysäytys lapsille ja aikuisille. Eikä aina ihan helppoa. Muuten.

  ReplyDelete
 4. Ai että naurattaa. Kirjoitat hauskasti. Kiitos siitä.

  Siskoni söi raskausaikana pussitolkulla porkkanoita. Lapsesta ei tullut kuitenkaan oranssi. Hyvä juttu!

  ReplyDelete
 5. @Maria, Kiva, että naurattaa ja viihdyt. Omalla kustannuksella on helppo pilailla;)
  Olen aina kadehtinut ihmisiä, jotka kertovat himoinneensa tomaatteja tai just vaikka porkkanoita...Ihanan terveellistä! Minun listaan on lisättävä poreileva juoma. Ei shampanja, vaan vaikka desi jääkylmää olutta tai vaniljakokista. Normioloissa en juo olutta, lähes ikinä. Satunnainen Corona/Sol maistuu pari kertaa vuodessa. Että sillä lailla.

  ReplyDelete
 6. Kiitos tästä postauksesta! Ihanaa, etten ole maailman ainoa, sillä viimeisen kk:n ajan on ollut aivan sairaalloinen himo Calcichew-tabletteihin. En millään malttaisi pitäytyä kahdessa tabletissa per päivä! Uskomatonta. Muita cravingsejani ovat mahdollisimman paljon hedelmälihaa sisältävä appelsiinimehu, lauantaimakkara, teolliset juustosämpylät ja lapsuudessani Suomessakin myyty saksalainen Tappsy-karkki, jota ystäväni on roudannut minulle pussikaupalla Saksasta. Ehkä nämä tästä pian helpottaa 😉

  ReplyDelete