Thursday, November 21, 2013

Nautiskellen

Tämä ruokapostailu on mennyt ihan mahdottomaksi ;) Täällä herkuttelen ja mässäilen, tahdonvoimalle ja sitten jos vielä olen joskus raskaana syön tosi terveellisesti jutuille- nauraa hohotan. Tässä sitä taas paisutaan kuin pullataikina. Voin oikein mahtavasti;)Olen yksinkertaistanut elämäni; kun on nälkä, syön, kun jotain tekee mieli, syön just sitä. Voilá.

Perinteinen amerikkalainen Grilled Cheese; mikä ihana comfort food. Itse en ole näitä kertaakaan tehnyt, mutta mieheni tarttuu hommaan kursailematta. Voita kuluu suhteellisen paljon, samoin juustoja. En ollut aiemmin tajunnutkaan, ettei pannulle laitettu voi riitä, vaan leipä pitää voidella, runsaalla voilla, myös ulkopuolelta. Ahaa! Mieheni teki näitä joskus dagen efter ruoaksi seurusteluaikoinamme. Bye bye pizzat ja hampparit, aineksetkin löytyivät aina kotoa.  Ihan naapuriin avattiin jopa The Melt- Grilled Cheese ketju. Ei olla vielä kokeiltu, ja vaikka sandwich paikkoihin ajaudutaankin usein lounaalle lasten kanssa. Jotenkin tuntuu kummalta maksaa PB&J (peanut butter & jelly)tai Grilled cheese sandwichista 5 dollaria. Ostetaan mieluummin ainekset kotiin ja tehdään itse! Kukin saa koota omansa. Minä haluan cheddarin päälle aina vielä joko vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa. Proteiini on tosi tärkeää;)

Yks herkuistani on nykyään maapähkinävoi. (?!)
Nautin sitä usein välipalaksi tai aamulla paahdetun leivän ja banaaninsiivujen kanssa. Kuten kuvassa. Joskus myös suoraan tönkästä isolla lusikalla...Yllättävän koukuttava yhdistelmä tämä suolaisen ja makean liitto. (On myönnettävä, että aiemmin yököttelin, kun mieheni teki itselleen näitä leipiä) Mutta hei, pähkinöissähän on tosi paljon hyviä rasvoja eiks je?;)


Olen myös monen vuoden tauon jälkeen alkanut juoda limuja.(hyi hyi) En kerta kaikkiaan jaksa aina juoda vettä, kun se ei maistu miltään. Tsuf, vaan kuuluu kun avaan vaniljakokistölkin. Hellou darling, vanha himokkini, it's been a long time. Dilemma; ottaako kalorit vai aspartaamin?


"Leipominen" on myös lähtenyt ihan lapasesta. Tai siis jos valmiista taikinasta suoraan uuniin-ratkaisua voi yleensä leipomiseksi kutsua. Näitä, kuten kuvassa, on aina kaapissa, sillä illalla kun makeanhimo on pahimmillaan, lämmin chocolate chip cookie on aika hyvää;) Ei muuten, mutta piparminttusuklaakeksit ja minttusuklaachip- keksit ovat limited edition ja kausituotteita. Eikä pipari-Oreoitakaan saa enää joulun jälkeen;) Jos siis kerran meinaa, ne on syötävä nyt. Lapset eivät valita.

Mieheni kielsi minua ostamasta isoa chocolate cookie dough- ämpäriä Costcosta. Käsi oli jo ojentunut tarttumaan reilun kahden kilon ämpärin kahvaan ihan automatiikalla. Ihme tyranni.... Taitaa tosin ukko tietää, että kannattaa yrittää varovasti hillitä rouvan mieltymyksiä, sillä ensi keväänä  tämä samainen rouva sitten tuskailee bikineissään;) Eikä ihme.

Uhraan siis täällä vartaloani, day in, day out, vaikka tiedän, että totuus on julma, kunhan tästä duopaketista tulee solo. Koko tämä postaus on vähän  järkyttävä, nyt kun näitä kuvia katsoo. Pitäsiköhän jättää julkaisematta.. Heart attack waiting to happen. Voi punkeroiden piinaa.  Mutku, mutku...olkoon samalla karmea tunnustus.

Keväällä on ryhdistäydyttävä. May The Force be With Me silloin. Nyt nautiskelen. Tää on niin maallista.

YOLO ja Tataa!

PS nyt kun täällä satoi (!!suuri paikallisuutinen!!), ja illat ovat pimentyneet olen myös pyöräytellyt erilaisia suolaisia piirakoita. Ihan hävettää myöntää, että ennen ostin aina valmiin voitaikinan. Nyt, teen sen itse. Apuva. Sehän on maailman helpoin ja nopein. 30 sekunttia ja valmis, jos tekee klassisen voi,vehnäjauho,vesi-version. Aina oppii jotain uutta, kun ei ole Sunnuntai-taikinaa heti käden ulottuvilla. Jos vielä onnistuisin metsästämään puolukoita jostain, tekisin vispipuuroa. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. hmmmm ehkä sen juicerin osto joululahjaksi ei ole ihan huono idea sittenkään. Voi detox. I'll think about that tomorrow;)

6 comments:

  1. No hei anna palaa! Jos tuleva iltatähti on teidän viimeinen, niin voit antaa itelles ihan kunnolla luvan mättää herkkuja, koska toista kertaa samanlaista tilannetta tuskin tulee, ja sulla on koko loppu elämäsi aikaa zumbailla ja käydä hicking-retkillä hikoilemassa kiloja veks! Nauti nyt, se masu kasvaa joka tapauksessa, vaikka kuinka vähän yrittäsit sipostella syömisiäsi! ;)

    ReplyDelete
  2. Niinpä. En mä ihan tarkoituksella yritä lihoa, postauksesta huolimatta, sillä me herkutellaan kyllä muutenkin, enkä ole ikinä nipottanut syömisistä millään asteella. Mutta, nyt olo on välillä vähän hömppä, ja siihen kuuluu mussuttaminen;) Onneksi olen aika sinut itseni kanssa, oli koko tai tilanne mikä tahansa ja mieheni osaa aina sanoa oikeat asiat, joten, kun sen aika on, tsemppaan taas skippaamalla herkkuja ja zumbailen;) Kivaa viikonloppua! Me suuntaamme sukuloimaan...

    ReplyDelete
  3. Outch.. :) Mä löysin Ikeasta puolen kilon purkin joulupipareita ja kun tänään on lauantai niin... Ooh mä niin halkean! :D Joten siis, mun päällimmäinen ajatukseni on, että onneksi teitä on sentään kaksi!

    Ihanaa odotusaikaa! Muistelet sit mummona miten ihanaa oli se "leipominen" hehe! Ja oothan sä nyt zumbavetäjä, niin eiköhän ne kilot siitä hiljalleen katoa..

    <3: "Tyyne"

    ReplyDelete
  4. Täältäkin saa niitä ohuenohuita Anna's pipareita. On ihan lemppareita! Eikä noi pipari Oreotkaan ihan huonoja olleet;) Nappasin kahden ekan kanssa parikymppiä plussaa ja toivon toki, etten ihan samaan lukuun tällä kertaa pääse, mutten osaa pingottaakaan. Ekan jälkeen kilot katosivat hupsista vaan, tokan jälkeen eivät sitten lähtenetkään. Hupsista vaan;)

    Totta, ohjaajana on tietty paine näyttää jotenkin hyvältä, mutta se ei juuri nyt paina paljoa kupissa, Tiedän, että 80% on sitä mitä suuhunsa laittaa, eli ehkä se roti vielä jossain vaiheessa löytyy. Närästys pitää herkuttelut määrällisesti joten kuten kurissa;) Tää on nyt tätä.

    "Onneksi" helteet alkavat jo huhtikuussa, joten en pääse röllöineni vaatteiden alle piiloon;) Ähäkutti.

    ReplyDelete
  5. blogissani on sinulle haaste. http://californiasnapshots.blogspot.com/2013/11/eleven-facts.html

    ReplyDelete
  6. @ice princess ahaa! - Täytyypä vastata! Kiva blogi sulla, mun pitäisi päivittää listaa ja seurata muita paljon enemmän. Ehkä sitten ensi vuoden puolella, kun en ole töissä vähään aikaan;)

    ReplyDelete