Tuesday, September 4, 2012

Stressi

kuva lainattu
Koen stressiä. Stressi aiheuttaa sydämentykytyksiä ja hermostuneisuutta, ärsytystä.

Toisaalta, stressi auttaa venymään parempiin suorituksiin ja antaa parhaimmillaan siivet. Stressin selättäminen käy onneksi nopeasti, sillä olen pragmaattinen ja jollain tavalla inhorealistinen. En kestä sisällä vellovaa negatiivista energiaa kovin kauaa, enkä voi mennä huonotuulisena nukkumaan.

On turha hakata päätä seinään, jos asiat eivät toimi tai niihin ei tule muutosta. Vielä turhempaa on hermostua asioista, joihin ei voi itse vaikuttaa.

Eräs vanha esimieheni neuvoi minua aikoinaan suoranaisessa hermo-loppuu-tilanteessa näin: Olet kärpänen. Lennät päin ikkunaa, kohti auringonvaloa, kerta toisensa jälkeen. Kukaan muu ei huomaa, eikä välitä,  kuinka läkähdyksissä laskeudut välillä ikkunalaudalle lepäämään. Sitten, aloitat taas lentämisen päin ikkunaa. Sinä olet tuo kärpänen, siinä ikkunalaudalla, läkähdyksissä. Sinun kannattaa nyt lennellä ympärillesi ja yrittää toista ikkunaa, avointa ovea tai muuta pakokeinoa. Muuten et enää nouse siitä ikkunalaudalta. Löydät avoimen ikkunan varmasti, ja sitten olet VAPAA!

Kiva tarina, mutta lensin päin sitä ikkunaa vielä aika monta kertaa, kun en myöskään osaa antaa ihan helposti periksi, jos tiedän olevani oikeassa. Löysin kuitenkin ajoissa avoimen oven ja kun se löytyi, lensin vauhdilla vapauteen. Nyt en enää kärpäseksi ryhdy. Se on niin nähty.

Viime lauantaina koin stressin voimaa antavana. Oli aika kajauttaa zumbasalissa Fintelligensin Boogie. Sormi tärisi, kun napautin iPodin päälle, mutta kun kappale alkoi, kasvoille nousikin hymy ja jalka nousi pikkunuhasta huolimatta. Tästä se lähtee!

Nyt vaivaa vallaton pikkustressi. Miten pakkaan tulevalle työmatkalle mahdollisimman vähän, samaan aikaan kivaa, mukavaa ja muodikasta? Värikoordinoin, jotta kaikkea on perillä helppo yhdistellä. On niin paljon helpompi suunnitella asut kotona ja perillä seurata suunnitelmaa, kun muuta ei ole. Oli fiilis aamulla mikä tahansa. Seuraavat päivät menevät siis suunnitellessa, työnteossa, matkakuumeessa ja pakatessa (yäk).

Tämän kirjoittaminen auttoi stressiin ja pieneen potutukseen. Sivutuotteena sain verenkierron ansiosta kauniin punan poskille;) Always look on the bright side of life!

Tataa!

No comments:

Post a Comment