Tuesday, April 3, 2012

Piäsiäine ja Suklaan lumo

Palmusunnuntaina ei virvottu eikä syöty yllätysmunia.
Täältä ei saa suklaisia yllätysmunia. J-ä-r-k-y-t-y-s. Muuten pääsiäissuklaavalikoimat ovat kyllä aika huikeat. Perinteisten M&M ja KitKattien käärepaperit vaihtuvat pastellisävyihin ja niitä on tietenkin ostettava; jos ne vaikka maistuisivatkin erilaisilta. Kulhossa ainakin näyttävät ultrasöpöiltä.

Pääsiäisenä järjestetään Easter Egg Hunt. Iso tapahtuma jäi väliin, sillä täällä satoi, mutta olimme ystävien luona illalla kyläilemässä ja emäntä järjesti mahtavan etsinnän kotonaan. Lapset nauttivat.

Oma mieleni halajaa Lapin keväthangille ja nyt, ekaa kertaa, ikävöin myös saunaa. Aika lentää eteenpäin. Kun vuodenajat eivät oikein vaihdu, siirtymistä ei huomaa samalla tavalla. Yhtäkkiä on huhtikuu. Itse pääsiäisviikonloppuna emme aio pois kaupungista, sillä lapset saavat ensimmäisen yövieraan ja minulla on työmatka Losiin alkuviikosta (jee). Sitä paitsi pitkä perjantai ja toinen pääsiäispäivä ovat ihan tavallisia koulu-ja työpäiviä täällä. pöö. Toisaalta, täällä kaikkien uskontojen sulatusuunissa vapaapäiviä olisi koko ajan, jos jokaisen erityispäivät otettaisiin huomioon. Yhteiskunta ei yksinkertaisesti toimisi.

Santa Cruzin boardwalk on nyt auki joka päivä ja sinne aiomme taas lasten kanssa viettämään humputtelupäivää. Olemme myös luvanneet heille uudet leijat. Siinä sitä tekemistä sitten riittääkin. Ehkä käymme kotimatkalla taas jollain viinitilallakin; Santa Cruzin kukkuloilla kasvatetaan paljon rypäleitä ja maistelu on tietty aina yhtä hauskaa;) Liityimme yhden viinitilan jäseniksikin. Heidän palkittu Pinot Noirinsa sai meidät innostumaan ja nyt saamme kutsuja erikoistapahtumiin. Jäseneksi pääsee ostamalla vuoden aikana tietyn määrän viiniä. Aika kivaa ja tosi rentoa puuhaa, vaikka saattaa kuulostaa hienostelulta. Jos on yhtään kiinnostunut viineistä, on mukava oppia lisää.

Osa syy siihen, ettemme matkusta pois kaupungista nyt, on myös kauan odotettu vierailu; vanhempani tulevat meille ensi viikon lopulla!!!!! Super mahtavaa! Tätä on odotettu. Sattuipa vielä niin, että esikoisellani on samaan aikaan Spring Break, eli kevätloma. Olen tehnyt listaa asioista, joita haluan heille näyttää,  ja he tulevatkin tänne enimmäkseen meidän ja lasten kanssa hengailemaan ja tsekkaamaan uuden kotiseutumme. San Franciscon alue on heille molemmille ennestään tuttu, joten mitään perusturistisettiä emme toteuta. Luulenpa, että teemme paljon päiväretkiä ja nautiskelijoina syömme ihania ruokia ja juomme hyviä viinejä. Äidin kanssa käyn satavarmasti shoppailemassa ihan huolella ja isän kanssa potkimassa renkaita autokaupoissa. (autokuumeeni on taas ihan huipussaan)Toivottavasti säät suosisivat, jotta voisimme rentoutua altaan reunalla. Todellinen staycation siis luvassa! Ihquu.

Ainiin, suklaasta. Ei me yllätysmunattomina olla ihan näännytty. Yläkuvassa näkyvän kokosuklaamunan kun mottasi suuhun, meinasi taju lähteä. Katsoin, onneksi, vasta jälkikäteen kalorit; 200 kcal per muna. öh. Korvaavia tuotteitakin on ikävä kyllä löytynyt aika helposti, varsinkin kun ostoksilla käy kahden pikkutytön kanssa.. tässä muutamiaTataa!

ps tätä juttua sopii jatkaa ensi kerralla keventämispäätökselläni;) hihihihi

No comments:

Post a Comment