Monday, April 9, 2012

Kiire kiire kiire

Pääsiäinen oli ihana, tai siis viikonloppu. Lapsilla oli ensimmäinen yövieras perjantaina ja voi sitä kikatuksen määrää maustettuna ripauksella draamaa. Olin luvannut prinsessaillan ja leivoinkin sitten Arielin, Tuhkimon ja Prinsessa Ruususen kanssa keksejä ja redvelvet muffinsseja, joita sitten päällystettiin vaaleanpunaisella vaniljasokerisekoituksella ja päälle ripoteltiin strösseleitä. (lue: lapset jaksoivat hetken, kinastelivat siitä, kuka saa kaapia kulhon, söivät liian monta uunituoretta keksiä, eivät jaksaneet odottaa, että muffinssit jäähtyvät, ravasivat eestaas keittiöstä pihalle ja takaisin. Minä latasin pellillisiä uuniin ja ulos hiki päässä;) )Pienet tytöt ovat kyllä ihania. Tuli ihan lapsuutta ikävä. Miten kiva oli olla yötä toisen luona, kuiskutella ja kikatella, ilveillä taskulampun valossa ja valvoa liian myöhään.Voihan tättähäärä.

Viikonloppusuunnitelmistamme poiketen, jämähdimme omalla pihalle, nauttimaan helteestä. Grillailimme äyriäisiä ja nautimme muutaman margaritan. Innostuin myös tekemään aurinkoteetä, sillä juon sitä päivittäin, litrakaupalla. Superhelppoa ja hyvää; itse käytän Bodumin teekannua, mutta teepussit voi laittaa suoraan isoon kannuun, täyttää kylmällä vedellä ja antaa auringon hauduttaa. Valmistuu vauhdilla! Valmiin teen voi maustaa ja makeuttaa miten haluaa. Sekaan jääpaloja ja sitruunan viipaleita. Unbeatable summer drink!

Lapset polskivat mieheni kanssa kamalan kylmässä altaassa, minä yritin lukea kirjaa huonolla menestyksellä. En ole vielä löytänyt sopivaa hetkeä Pulkkisen Totta-kirjalle. Iltalukemiseksi se ei sovi, sillä minulle tulee siitä aina vähän paha ja haikea mieli, vaikka se onkin kauniisti kirjoitettu. Pelkään kuolemaa, enkä halua ajatella läheisten menettämistä ennen kuin on aivan pakko. En halua surra etukäteen.

Nyt huomaan tuijottavani ulos ikkunasta ja haaveilevani(enimmäkseen autoista; aijai mitä herkkuja olen löytänyt, niistä pian lisää), vaikka siihen ei nyt tosiaankaan ole aikaa. Yritykseni on lähtemässä vauhtiin, pitäisi muokata yhtä sopparia, lentää huomenna Losiin päiväksi neuvotteluun(sormet ja varpaat ristiin), brainstormata yhtä soft lanseerausta tänne jne jne. Tämän lisäksi täytyy siivota koko talo ja tuunata vierashuone hienoksi. Olispa minulla pikkuapulaisia, kuten nämä;).

Jumppaankin pitäisi...aarrgghh tänään tuntuu tosin just tältä. ilman tuota tyytyväistä loppua. Taidan skipata urheilun ja keskittyä sisustamiseen;)

Tataa!

ps tässä yksi ruukullinen ihanaa kukkaloistoa takapihalta. Kuukausi sitten ostamani pikkutaimet ovat kasvaneet upeasti, vaikken muista niitä välillä kastellakaan...

3 comments:

 1. Totta - romaanin voi vallan mainiosti lukea illallakin, mulla oli ihan samat fiilarit kirjan suhteen, mutta sitten päätin vain alkaa lukea ja tarina ei ollutkaan niin raskas, kuin alussa vaikutti. Erittäin nopealukuinen kirja, ja kiinnostava tapahtumaympäristö.

  Eeva

  ReplyDelete
 2. Kiitos, ehkä uskallankin jatkaa sitä sitten iltalukemisena!

  ReplyDelete
 3. Ainoa kritiikki, mitä Totta-romaanista voi sanoa on se, että siinä on jopa ehkä liian täydellisen kauniita lauseita. Ja Riikalta tulee uusi kirja syksyllä! Iih!

  http://www.digipaper.fi/otava/87527/

  Tuo kannen kuva on jo t a j u t o n.

  ReplyDelete