Thursday, April 19, 2012

Muskeliautot

Tidididittidiiiiiiii, minulla on uusi pakkomielle. Muskeliautot. Joo, muskeliautot. En ehkä ole kertonut sitä, mutta olen kasvanut autoenthusiastien kanssa. Ajoin Usassa 16-vuotiaana ajokortin ja ajelin perheen uudella iso moottorisella Cougarilla ja old school Chevy vanilla ensimmäiset mailini. Opettelin heti käsijarrukäännökset ja miten neliveto käyttäytyy hangessa. (Viime talvena puhuin itseni sakoista, kun upeana kevättalvisena päivänä, huom!tyhjällä tiellä, kokeilin miten liukkaalla lähtee. ) Kaikki, mikä murisee kiehtoo; klassisista vanhoista autoista uusiin, moottorikelkoista, mönkijöistä, veneisiin jne

Pyöräilystä en välitä. Jos allani on renkaat, allani on oltava myös moottori. Mieluiten iso moottori ;)  Perheemme naiset ovat hyviä kuskeja ja ajamme isoilla autoilla. Emme tupeksi liikenteessä tukkimassa kaistoja, aja selkänoja 90 asteen kulmassa tai kolhi autoja keskustan Stockan parkissa. Mitään "kauppakasseja" ei harrasteta.

Täällä olen kuin karkkikaupassa; amerikkaisten autojen tarjonta räjäyttää tajuntani! Mikä mahtava unexplored territory. Eurooppalaiset ja japanilaiset ovat jotenkin niin tuttuja. Borderline booooring. (Tosin katselen Lexusta ihan uusin silmin)  Nyt suuntaan katseeni Dodgeen, Chryslereihin, Chevroletteihin ja uuteen Mustangiin. Haluan, että autoni murahtaa käyntiin. Tämän lisäksi haluan sen avona. Ikävä kyllä perhetilanne deletoi muutaman aika mielenkiintoisen vaihtoehdon pois, mutta valinnanvaraa on silti aika rutkasti.(pikkupiru olkapäällä kuiskii: osta kaksipaikkainen, silloin voit aina sanoa; ottaisin teidät mukaan, mutta autooni ei mahdu buhahahaha) Innostun nollasta sataan aika nopeasti, enkä pääse tästäkään asiasta yli, autokuume on kova. On päästävä koeajoille. Heti.

Mieheni pyörittää päätään, mutta antaa minun häslätä. Itse haaveilee Corvetesta. En tykkää. Muutamalla kaverilla on possuja. En ole ikinä ymmärtänyt Porshen viehätystä eikä veljeni ole antanut minun tyypata omaansa, joten uskon, että ajo-ominaisuudet ovat samat kuin miltä se kuulostaa; kuplavolkkarilta;) Kuplavolkkari kuuluu tosin lempiautoihini. Omistin paloautonpunaisen vuoden 1972 kuplan, joka toimi kuin enkeli. Lisävarusteena bensakäyttöinen lämppäri, joten tuulilasin huurutkin hävisivät helposti. Ostan vielä 70-lukulaisen kuplan joku kaunis päivä kesäautoksi; valkoraitarenkain. Uusi kupla mukailee vanhaa designia, muttei iske samalla tavalla. Hyvä Porshe taas kuulemma istuu ajajalleen kuin hansikas. Monelle pojalle unelma-auto, eli ehkä siinä on jotain. Lisään koeajolistalle.

Naisten avoja saisi täältä pilkkahintaan. Siis söpöjä SLK mersuja tai Z bemareita. Kiitos ei. CLK 350 on söötti, mutta jotenkin niin tuttu.(Tuo CLK on kyllä paha, joten never say never.) Isän kanssa jo löydettiin muutama varteenotettava ehdokas..argh.

Let's kick it up a notch. How about these bad boys: NOW we are talking!! Sydämeni hakkaa innostuksesta, jo pelkästään näistä puhuessa. Dodge Charger aaah - mamma mia!!! Täysin vastustamaton.  (Ei Challengerkaan paha ole..) Chevy Camaro -  et voi oikeesti?! I-H-A-N-A. Ford Mustang... suu napsaa. Katson tätä mainosta huokaillen. Niska tulee kipeäksi, kun näitä seurailee katukuvassa. Camaroa tosin ajaa melkein poikkeuksetta n. 20-vuotias latino...hmmm, mitäköhän ajattelisivat minusta, Grace Kelly- tyyppisessä huivi-aurinkolasi yhdistelmässä, muskeliautojen kokooontumisajoissa?

Tässä fiilistelyä, voi apua, miten sairaaaaan siistiiiii ja ihan parasta. Man's last Stand . wrrrrrrrrrum. (Woman's Last Stand hehheh- miksei näitä mainoksia suunnata myös naisille?)

Autokuume ei hellitä, ennen kuin pihalla seisoo uusi ajokki. Sitä ennen pitää kuitenkin saada oma firma rullaamaan. höh.Unelmia pitää silti olla ja elämme vain kerran, let's have some fun! Suomessa en ikinä hulluttelisi tällä tavalla, mutta täällä jotenkin täytyy;) Brum brum ja wruuuuuuum.

Tataa!

ps lisää tätä. I'm possibly in love.

2 comments:

 1. Mä en jotenkin vieläkään ole toipunut tästä postauksesta. En ole koskaan osannut edes ajatella muskeliautojen kiinnostavuutta! Avoautoihin myönnän toki käyväni kuumana.

  Ihanaa autoshoppausta sinne, se on siel rapakon toisella puolella kuitenkin niin paljon mageempaa.

  ReplyDelete
 2. ;) kun on ikänsä ollut autojen kanssa, tätä ei voi välttää. Autokuume on vakava tauti, eikä se hellitä, ennen kuin uusi ajokki on hankittu.

  Muskeliautot, joita näkee täällä liikenteessä paljon (!)ovat ihan oma lajinsa. Iskivät minuunkin kuin salama kirkkaalta taivaalta. Yhtäkkiä, ennalta arvaamattomasti. Aivan saiiiiiraan makeita. En tosin vieläkään ole uskaltautunut rattiin. En tiedä kumpaa pelkään enemmän; sitä, että nauran kyyneleet silmissä ja rakastun pohjattomasti, vai sitä, että sekä charger, että avocamaro ja mustang ovat kauheita ajaa..

  älä välitä, tosi monet mun hyvätkään tutut eivät tajua tätä puolta minussa ollenkaan ;) wrrrrruummm

  ReplyDelete