Friday, June 15, 2012

Guns and Ammo

Satuinpa bongaamaan neonvärisen kyltin, jossa luki Gun Show. Naurahdin ääneen ja sanoin: Ai, kiva, mennääks tonne viikonloppuna? Minkäköhänlaista porukkaa tuolla käy? Mun täytyykin ostaa uusi uuzinainmillimiiter, ihan niin kuin Arnoldin...

Sitten minulle kerrottiin taas jotain mielenkiintoista: Mieheni ei nyt ollut ihan varma saako näiltä "messuilta" ihan kaikkia noita automaattiaseita, mutta "hyvä puoli" on kuulemma se, että aseen saa heti käteen. Normaalioloissa, asetta, vai-oliko-se-aseenkantolupaa, saattaa joutua odottamaan hetken.

Mitä? Kuka sinä olet ja mitä olet tehnyt miehelleni?

Hold on, wait a minute - siis voin ostaa aseen ja sujauttaa sen käsilaukkuuni, kantaa mukana? No, right to bear arms, eli lupa kantaa asetta on kirjattu jo perustuslakiinkin. En kuitenkaan saisi kantaa mukanani ns concealed weapon, eli piilossa olevaa asetta, ilman sille erikseen annettua lupaa (concealed weapon licence ei sitten Kaliforniassa irtoa ihan helposti. Ei kuulemma edes Queen Elizabethille;) No, saanko pitää asetta autossa? Joo-o, saat kyllä, mutta se ei saa olla ladattu tai esim hanskalokerossa. Sen pitää olla piilossa, ehkä jopa lukollisessa lippaassa, esim takaluukussa. Aha.

Tästä "innostuneena" googlailin vähän ja löysin aivan kamalan pelottavia keskustelupalstoja. Siellä kehottelivat toisilleen, että kannat asetta vaan, oli lupa tai ei. Jos joku hullu sitten hyökkää kimppuusi, oletpahan varustautunut. Mamma mia. Täällä ei siis kannata ihan turhasta käydä sanomassa, ties minkä tussarin vetävät esille.

Minut valtasi hyvin omituinen tunne.

Kymmenen vuotta sitten olimme Losissa pelaamassa minigolfia myöhään illalla. Alue ei ehkä ollut se turvallisin. Jäimme hetkeksi hengailemaan parkkipaikalle pelin jälkeen.(halusin ihan turistina kuvata jotain) Viereemme ilmestyi sekalainen seurakunta lökäpöksyjä. Míeheni sanoi aika nopeasti, noniin, nyt mennään, "they are packing." Pikkugangstoilla oli lökärissä käsiase. Nousimme autoon, enkä sanonut juuri mitään.

Näitä asioita on muuten turha alkaa miettimään, muuten tulee hulluksi, eikä uskalla tehdä mitään tai mennä minnekään. Paranoidiksi en ala. Kentuckyssa on ymmärtääkseni eniten aseita per capita, Kalifornia yltää vasta sijalle 44. Asuinalueemmekin on varsinainen lintukoto, mutta kyllä uutisissa kerrotaan melkein päivittäin ampumatapauksista lähikaupungeista.

Täällä pääsee ja joutuu myös keskustelemaan aivan ihmeellisistä asioista. Tämäkin aihe on jotenkin very bizarre. Aihe tuli myös uniin, mutta hätiin riensi  Jason Statham. Ei paha.

You are not in Kansas anymore, Dorothy.
Mukavan turvallista viikonloppua.

Tataa!

No comments:

Post a Comment