Thursday, February 9, 2012

Sandwich Rules

Pillsbury dough boy ehdotti koko perheen illallista; valmiin croissant-taikinan sisälle käärittäisiin juustoa ja kinkkua. Bon Appetit! Hiukset nousivat pystyyn. Ei, ei ja ei. Croissant on leivonnainen, aamupala. Ei illallinen! Croissant nautitaan aamupäivällä tai yksin kahvin kanssa päivällä. Vaikka sisälle tungettaisiin elefantti, croissant ei ole illallinen. Croissant ei ole kunnon ruoka. Croissant on aamiaishenkinen välipala.

Se, laitetaanko juusto kinkun alle vai päälle on aivan toisarvoista tällaisten isojen kysymysten äärellä. Ja, jotta muilta vakavilta rikkeiltä vältyttäisiin; tuoremehut nautitaan aamuisin. Mikäli illalla haluaa mehua, voi juoda tiivistemehua. Vitamiinit nautitaan täysmehusta aamuisin. Toinen kauhistukseni; hedelmäsose. Sokeroitu hedelmäsose ei kuuluu ruoka-annokseen. Ei edes lautasen reunalle.

Joku joskus väitti, että tekisi ihan hyvää höllätä välillä ja antaa kaikkien kukkien kukkia, mutta säännöt tekevät elämästä(ni) selkeämpää;)

Ja osataan sitä täälläkin. Tein kerrosvoileipiä. Täytteenä perussettiä eli juustoa, leikkelettä, tomaattia, kurkkua ja salaattia. Kun olin leikkaamassa leipää, mieheni ulvahti vierestä. Luuli hetken, että leikkaan leivän kolmioksi, kuten lapset usein toivovat.

Lihaa sisältävät kerrosleivät leikataan kuulemma aina keskeltä puoliksi. Muodostaen kaksi suorakulmion muotoista palaa. Muut kerrosleivät, joiden täyte on rakenteeltaan pehmeämpää, kuten peanutbutter&jelly, leikataan kolmioiksi. Ahaa. Miksi? No, näin vain nyt kuulemma on. Sanoohan sen järkikin. ?!!!

Tataa!

ps Montakohan juustokinkku croissantia tulisi keskivertoamerikkalaisen syödä, jotta nälkä lähtisi päivän päätteeksi, just wondering.. Ja vaikka pingotankin, on tässäkin perheessä(ennen lapsia) vietetty sandwich-iltaa torstaisin. Toisaalta, jos ottaisimme satunnaisen sandwich-illan takaisin, ei siitä varmaan haittaa olisi. Kunhan se itse sandwich on kokojyvää;)

No comments:

Post a Comment