Tuesday, October 22, 2013

Buffalo Buns Zumbaa

Olen vetänyt muutaman zumbatunnin lähiaikoina, mutta maha on ollut huomattavasti pienempi.  Toisten tunneilla (zumba, u-jam tai glitz dance) yritän käydä pari kertaa viikossa ja on oikeastaan ollut aika yllättävää miten helposti koko vauvan unohtaa, kun tanssi vie mukanaan. Vain salin peili ja hengästyminen, muistuttaa siitä tosiasiasta, että meitä onkin liikkeellä kaksi;) Musiikilla on ihmeellinen voima. 

Nyt kun maha on pullahtanut oikein kunnolla esille, on aika jännä tunne mennä vetämään tuntia. Yksi paikallinen tuttuni veti tunteja viikolle 35 ja ihan yhtä kova hiki tuli yleisössä;) Mutta mitenköhän ne suhtautuvat minuun? Ajattelevatkohan ne siellä salissa, ettei tuosta ole varmaan mihinkään, kun on raskaana ja kääntyvät kannoillaan. Ihan saman tunnin ajattelin kyllä vetää, ehkä välillä itse vähän fuskata;)

Tämä on siis kolmas raskauteni. Ekalla kerralla , yhdeksän vuotta sitten, liikuin jonkin verran ja lihosin kevyet 20 kiloa. Söin Pandan 300g Lakumixpusseja ihan jengissä;) Tokalla kerralla oikein päätin, etten nyt keräämällä kerää massaa ja lihosin vain joku 18 kiloa...jepjep.

Nyt, vanhempana ja huomattavasti viisaampana (buhahaha) yritän teoriassa elää terveellisemmin. Käytännössä mussutan kaiken maailman herkkuja koko ajan, vähän niinku viininjuontia kompensoiden. Pitäähän sitä ihmisellä jotain paheita olla. Muuten olisin ihan pyhimys;)

Energisesti, ja suht sutjakoissa fiiliksissä hymyissä suin eteenpäin, kunnes tsekkasin vanhat äitiysneuvolakorttini. Eletään siis odotuksen energistä toista kolmannesta ja erittäin tyypilliseen tyyliini hiukan vääristyneen kehonkuvan kera;) Voi vitalis. Olen just samoissa lukemissa kuin kahdella ekalla kerralla, erona vain se, että nyt lähtöpaino oli reilut viisi kiloa plussalla. Mamma mia. Todettakoon siis sen verran, että vielä on kaikki mahdollisuudet paisua sinne plus kahdenkympin tienoille. Auts. Ja toisaalta, ehkä olen vaan sen tyyppinen, joka ei kertakaikkiaan kulje skinnyjeanseissa raskaana ollessaan. Massaa tulee, mutta toivottavasti sitten kans lähtee...Mikäänlaista itsekuria ruoan suhteen ei nääs ole. Ihan turha oli toitottaa ennen tätä tilaa, että sitten syön kyllä terveellisesti. Just joo. Syö ite.

Onneksi voin hyvin ja aion sekä osallistua, että vetää zumbatunteja (ainakin)vuoden loppuun, voinnin niin salliessa. Seuraava sijaistus on perjantaina.  Ajattelin sujauttaa sellaisen äärettömän nätin, ellei seksikkään, raskausvyön trikoiden alle tukemaan mahaa. Hyvin jaksan, tosin kuten sanottu, hengästyn selvästi enemmän kuin aiemmin. Onneksi ei tarvitse ohjauksen aikana paljon puhua;) Hyppiminen ei tunnu kivalta, joten ihan tietoisesti välttelen sitä ja onhan tässä elopainoakin tullut ihan kunnioitettavasti lisää.

Ehkei ole tarkoituskaan, että jatkaisin ihan samalla tavalla riippumatta siitä, kuinka pitkällä mennään;) Tyhmä en aio olla, eli jos väsyttää tai tuntuu vähänkin pinkeyttä vatsanseudulla, en liiku. Ihan houkuttelematta ja mielellään jään sohvalle lepäämään. Ipana tosin saa hirmuenergiat tanssitunneilta. On hiljaa, kun äiti rokkaa, mutta riehuu sitten itse korkojen kanssa päälle. On aika eläväistä sorttia.

Täällä tavataan neljän viikon välein lääkäri, ei neuvolatätiä, kuten Suomessa. Jos ihan rehellisiä ollaan, en juurikaan tykkää systeemistä. Kirjoittelen tästä myöhemmin lisää. Kun kyselin esim liikuntarajoituksia ja sykettä, vastaus oli, jatka samalla tavalla, tee niin kuin tykkäät. Ainoa ohje oli, että vatsalihaksia ei kannata tehdä maaten suoraan selällään, silloin kohtu ei saa tarpeeksi happea ja sinua voi pyörryttää. Okei. Se olit sit siinä. Jatkan siis itse sykkeen seuraamista, kuten normaalisti, ja kuuntelen kroppaa. Saatan vielä jopa käydä vähän netissä lukemassa liikuntaan liittyviä rajoituksia...

Katsotaan saanko porukalle hien pintaan perjantaina. On myönnettävä, että vähän, taas, jännittää. Ja ainahan minua tunnin vetäminen jännittää, mutta nyt eri syistä kuin normaalisti. En minä mikään fitnessmamma ole, mutta jos jaksaisi liikkua edes kohtuullisesti koko odotuksen ajan, varmaan  palautuisikin nopeammin. Uskon siihen, että jos käytän energiaani nyt liikkumiseen, saan sen moninkertaisena takaisin.

Onneksi tilasin kesällä itselleni muutama löysän zumbatopin. Kireimmät saattaisivat tosi nätisti nyt pongahtaa ylös kummun päältä;) Suurin tenkkapoo on siis zumbavaatteet; laittaisinko löysän a-linjaisen pinkin yläosan, joka mukamas piilottaa mahaa, vaiko keltaisen joka on vartalon myötäinen ja oikein korostaa mahaa ja mitä jos se vauhdissa pongahtaa ylös paljastaen sen kamalan tukivyön? ;)

Tataa!

PS vaihto-oppilasvuotena vetäsin ekoina kolmena kuukautena sellaiset kymmenen kiloa plussaa ja isäntäperheen dad piti tätä äärettömän huvittavana. Minuakin nauratti, vaikkei kuitenkaan... Siellä, kuten meillä kotona, viljeltiin hurttia huumoria ja tämä dad lauloi minulle, aina kun näki minun herkuttelevan, laulun iloisesta pulleasta buffalosta; Buffalo Buns won't you come out tonight.... Siitä otsikko. Tanner vaan tömisee, kun pääsen vauhtiin:) Oli buffalo buns tai ei.

PPS kävin eilen illalla zumbatunnilla. Ongelmana ei tule olemaan hengästyminen, eikä vaatteet. Ongelmana tulee olemaan pokan pitäminen. Aiemmin jotenkin sensuellilta näyttäneet liikkeet näyttävät nyt niin hassuilta, että repeilin siellä jatkuvasti. Onneksi omaan playlistaan ei kuulu yhtään sexy lady- kappaletta, sillä kaikki pepun heiluttelu ja kiemurtelu näyttää nyt tältä, Ai että tulee hauskaa.


4 comments:

 1. Moi! Suomessa taidetaan olla sitten tiukkapipoisempia raskausajan liikunnan suhteen, itselläni juuri kokemusta asiasta. Olen siis juuri kolmeviikkoisen pojan onnellinen äiti. Neuvolassa ollaan todella tarkkoja mitä lajeja ja millä sykkeellä liikkuu, liikuntaa toki täytyy harrastaa. Itse olen aiemmin harrastanut paljonkin liikuntaa ja nämä rajoitukset tulivat aika yllärinä, syke ei siis saisi nousta yli 150 eikä harrastaa juurikaan mitään hyppyjä. Itse kävin uimassa, lenkkeilin ja kävin pilates-tunneilla, josta etenkin oli hyötyä synnytyksessä sekä toipumisessa. Onnellista odotusta sinulle ja kiitokset kivasta blogista!

  ReplyDelete
 2. Onnea sinne! Elät ihanaa aikaa. No näin itsekin muistelin, mutta nykyään on kai sitten jotain uutta tutkimustietoa tms..ja omien tuntemusten mukaan mennään. Toisaalta, täällä kielletään esim sauna. Yhdelle ystävättärelle oli sanottu, että you don't want to boil the baby, joten toisissa, hiukan vieraammissa jutuissa ollaan sitten tiukempia. Sairaalalaukun pakkausluettelossa kyllä listataan mm meikit sinne ihan essentials osioon..Suomessa ehkä keskitytään mukaviin vaatteisiin ja halutessa omiin sisätossuihin;) Itse yritän käyttää maalaisjärkeä;)

  ReplyDelete
 3. Suomessa varmaan riippuu neuvolantädistä mitä neuvotaan. Itse kyselin kaksi vuotta sitten noista sykerajoista kun kaikki oli niistä puhunut ja vastaus oli että se on vanhentunut ajatus ja että sen mukaan saa liikkua mikä tuntuu hyvältä (poislukien ratsastus, kamppailulajit ja jalkapallo). Itsestäni juoksu alkoi tuntua pahalta jo puolivälissä, mutta step toimi tosi pitkään ja joogan lopetin vasta kolme viikkoa ennen synnytystä. Synnytyksen jälkeen sitten peloteltiin ettei juoksemista ja hyppimistä saa aloittaa liian aikaisin - sitä tosin kukaan ei osannut sitten sanoa, kauanko pitää odottaa...

  ReplyDelete
 4. niin just. Itsekin uskon siihen, että oma kroppa kertoo aika hyvin. Menen taas huomenna vetämään zumbatunnin ja aion kyllä laittaa sen tukivyön. On kertakaikkiaan mukavampaa niin. Eilen köllöttelin pilateksessa ja tuntui tosi hyvältä, kun on alkanut SI nivel vaivaamaan ja säteilee vähän jalkaan. En voisi kuvitellakaan juoksevani, ajatuskin tuntuu pahalta, mutta toisaalta, en juokse muutenkaan. Ajatuskin tuntuu pahalta ihan normistikin;) Hauskaa Halloweenia! Kohta on aika maalata naama hurjaksi;)

  ReplyDelete