Friday, December 7, 2012

"Wie Un-cool"

Nyt on kova paikka. Tajusin, etten ole cool, sanan oikeassa merkityksessä. En siis vaalee ja viilee, vaan vaan vaalee. "Ich bin so un-cool", sanoisi saksalainen masentuneella äänellä.

Ajelin työtapaamisiin Santa Cruziin. Santa Cruz on cool paikka. Siellä asuu surffareita ja fitness tyyppejä. Kaikilla on tatuointeja ja makeita autoja. Ihmiset ovat rentoja, ja aika hyvännäköisiä. Monet pyöräilevät cruisereillaan vuoden ympäri, ottavat rennosti, auton katolla matkustaa surffilauta, pickupin lavalla koira tai pari. Mielestäni yksi maailman kauneimmista naisista on sieltä kotoisin. Marisa Miller.

Istuin hetkeksi kahville ja katsoin ympärilleni. Ohi kulki sellaisia huolettoman tyylikkäitä ihmisiä, boho chic. Heitin-tämän-vain-päälleni-nopeasti, mutta sen väri korostaa aika upeasti pisamaista naamaani, vihreitä silmiäni, paksua auringossa kiiltelevää tummaa tukkaani(jota en ole ikinä värjännyt), sekä 180-senttistä treenattua varttani, jonka olen saavuttanut surffaamalla, lentopalloa pelaamalla ja paddleboardaamalla koko ikäni. Ai, en ole ikinä ajatellut olevani kaunis. Haluan olla terve, siksi liikun. Minulle oli täysi yllätys, kun minut castattiin malliksi. Joo, sääreni ovat metrin pituiset, kaikki huhut ovat totta. murmurmurmurmmurmurmurmurmurmurmurmurmur
Nojoo, ohi kulki myös pissalta haisevia kodittomia. Eivät kaikki Santa Cruzista kotoisin olevat ole Millereitä.

Takaisin toteamukseeni. Siellä ajellessani tajusin, että mustangi tai ei, olen konservatiivinen ja jokseenkin tylsä. Olen se suomenruotsalainen kotirouva, joka istuu helmet kaulassa käsilaukkuaan puristaen Hells Angelsien klubitalolla. Minulta puuttuu tietty swag. Kun sanoin kotiintultua asiasta jotenkin järkyttyneenä miehelleni hän vain tokaisi, Niin, ethän sä ole ikinä ollut cool. Olet quirky. MITÄ?!!!Mä olen aina kuvitellut olevani nimenomaan cool. Voi mähmä.

Huomaan viileyteni puuttumisen kyllä Losissa ja nykyään siis myös Santa Cruzissa, missä vallitsee samanlainen tunnelma. Muut nauttia käkättää, minä käsidessaan. Muut bodysurffaavat, meikkis vetää pelastusliiviä päälle ja spf 50:ttä. Aallot ovat liian isoja, pelottaa. Minä mummoilen ja vähän paheksunkin surffareiden rentoa elämäntyyliä ja siihen liittyviä muita harrastuksia, ainakin salaa. Ja lika vähän inhottaa, samoin hiekka, jos sitä jää kenkään. Ja niissä makeanvärisissä vanhoissa surf shack- taloissa varmaan vetää.

Crossfittaajien joukossa huomaan tietyn pidättyväisyyteni. Nämä ovat täällä ihan oma lajinsa. Aika hc porukkaa. En harrasta, (ainakaan vielä), teen yhtä työjuttua. Pukeudunkin liian siististi, vaikka yritän olla pukeutumatta. Olen korkeintaan vähän rock.(kehuivat niittisaappaitani, jee) Minä olen "ainoa", jolla ei ole tatuointeja. Salilla haisee hiki, mikä on vähän inhottavaa. Kun eräskin valmentaja yhtäkkiä tarttui olkapäihini ja oikaisi asentoni, menin ihan lukkoon, enkä osannut olla yhtään cool. Ja kun hän päätti (ihan tahallaan) vaihtaa paitaansa nenäni edessä, kahdesti, kaivelin käsilaukkua. Classic.

Tarkemmin ajateltuna...Seisoin muutamia vuosia sitten leffateatterin edessä Losissa. Mieheni oli parkkeeraamassa autoa. Keikuin sinä katukiveyksellä, kun eräs aika mukiinmenevä tumma mies, jolla oli sitä swagia, käveli ohitseni, mittaili katseellaan ja sanoi yhtäkkiä "How you doing" Hämmennyin niin totaalisesti, että vastasin spontaanisti "Great fine." ?!?! Oikeesti. Siitä sekunnin toivuttuani lähdin hypähdellen parkkipaikalle;  H-y-p-ä-h-de-l-l-e-n laukka-askelin, aikuinen ihminen, voi hyvä luoja.  Jos se mies sattui todistamaan toimintani, ajatteli varmaan, että minkäköhän sätkyn tuokin sai. Not Cool. Kun näin mieheni, repesin ulvovaan nauruun. Vedet silmissä, naama punaisena yritin selittää mitä oli tapahtunut. Mieheni totesi vaan viileästi, että mahtoi olla hyvännäköinen mies. Minua naurattaa tuo kohtaus vieläkin. Ehken siis olekaan cool. "Great fine"??

"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” Marilyn Monroe. Right? Ainakin toi ridiculous- kohta?

Täälle viileys-asialle täytyy tehdä jotain. Mutta tatuointia en ota ikinä. Tatuoinnit on niin un-cool. Että Cowabunga dudes, hang lose!;) tai-jotain-sinne-päin. Ihan tyytyväisenä siis ajelin takaisin espoo-tyyppiseen suburbiaan, omieni joukkoon.

Tataa!

PS Hyvää itsenäisyyspäivän viikonloppua. Tänään nostetaan 95-vuotiaalle Suomi -neidolla malja hienossa seurassa. Paremp myöhään kuin ei milloinkaan. Ehkä laitan helmet kaulaan;)


2 comments:

  1. Kirjoitat aivan mielettömän hauskasti, yksi harvoja blogeja joita lukiessani nauran. Keep up the good work :D

    ReplyDelete
  2. Kiva, kiitos!itsensä kustannuksella on helppo pilailla ;)

    ReplyDelete