Monday, October 8, 2012

Ovela ipana

Meillä on tapana katsoa viikon kouluruokalista ja päättää minä päivinä pakkaan eväät ja minä päivinä saavat syödä koulun cafeteriassa. Cafeteriassa syödään yleensä pari kertaa viikossa.

Tapahtuipa eräänä aamuna matkalla kouluun: Äiti, mikset pakannut meille molemmille eilen eväitä mukaan? - Pakkasinhan. Pakkaan aina samana päivänä.- Aijaa, kun mä menin cafeteriaan, näin kun pikkusisko söi siellä pizzaa. Mulla oli omat eväät, en mä vaan mitään pizzaa saanut ?!? Auton peruutuspeilin kautta pikkusisko katseli yhtäkkiä kohti kattoa muina miehinä...

Eskarilaisilla on alkaneet pidennetyt päivät. Koulussa viihdytään klo 8:30-14:10.  Aamupäivän välipala syödään kello 10, lounas kello 12. Ekana pidennettynä päivänä opettaja oli ilmoittanut, että tänään syödään cafeteriassa. (Cafeteriassa syödään joko omat tai ostetut eväät) Lopputarina ei ole aukoton.

Pieni väittää, että oli puntannut menemään kaikki eväänsä jo aamupäivällä. Minä epäilen, että hän on kylmän viileästi nakannut jotain menemään, sillä hän ajatteli, että kivaa! tänään syödään cafeteriassa. Kyselin tätä asiaa häneltä monella eri tavalla. Vastaus oli aina melko sama, mutta ilmeet ja kehonkieli vaihtelivat. Pokkakin piti aika hyvin. Uskomaton tapaus. Minua vuoroin nauratti, vuoroin raivostutti. Ainoa asia mikä ei muuttunut, on se, että hän tykkää syödä ravintolassa...

Toki, jos hänellä on oikeasti ollut nälkä, minkäs sille voi. Silloin pitää syödä. Maksan lounaat etukäteen ja pidän kirjaa siitä, kuinka usein koululla syödään, ettei saldo lopu lounastililtä. (Lapsilla on koululla oma magneettiraitakortti.)   -Oliko tämä ensimmäinen kerta, kun ostit lounaan ilman lupaa? -Joo. -Valehteletko sinä? -En. -Sitten sinua pitää uskoa, mutta jos selviääkin, että valehtelet, sitten sinuun ei voi enää luottaa. Ymmärrätkö?- Joo. En mä yleensä valehtele. Vaan joskus, ihan vähän.  NONI.

Miten näistä on yhtäkkiä on tullut tällaisia pikkuihmisiä, jotka tekevät omia päätöksiä, huijaavat ja ovat ovelia. Ja eivätkö ne tajua, että minä tajuan? Minua ei noin vain huijatakaan, satun tietämään aika monet temput itsekin... Muutaman vuoden päästä tarkistan repun vaihtovaatteiden varalta ja etsin sen pienen salaisen meikkipussin... Ties vaikka laittaisi koulussa sähkönsinistä ripsiväriä ja glitterihuulikiiltoa tyttöjen vessassa. Olen kuullut näin tapahtuvan ;) Apuva. Pysäyttäkää aika!

Tataa!

ps Sama ipana tuli kotiin aika polleana. Oli ollut "mallioppilaana." Eskarilaiset olivat opetelleet anatomiaa. Hän sattuu olemaan luokan ainoa sinisilmäinen, joten kun tuli puhe silmistä; pupilleista ja iiriksistä, hän sai kunnian olla mallina. Mustuaisen, eli pupillin, olemassa olo oli ollut suuri yllätys monelle tummasilmäisille intialais-ja kiinalaissyntyisille luokkakaverille. Näinpä meidän ipana oli istunut pöydällä tapittaen, kun muut olivat yksitellen käyneet tarkistamassa hänen silmänsä. Oli kuulemma ollut aika hauskaa. Kikatellut kovasti.

2 comments:

  1. hei, meillä aivan sama ongelma. 11-vuotiaan repusta on löytynyt huulikiiltoa (kouluun ei saa meikata), 6-vuotias taas salakuljettaa kouluun leluja vaikka se on kiellettyä. En kuitenkaan haluaisi olla mikään poliisi joka aamu ja tarkastaa reppuja. Itse en haluaisi, että syövät koulun cafeteriassa, koska ruoka ei ole mitään kovin terveellistä. Mutta ovat kuulemma ainoita jotka eivät siellä syö, joten kompromissina saavat syödä 2 kertaa viikossa.
    Onneksi me äidit ollaan kuitenkin vielä ovelampia!

    ReplyDelete
  2. ;) niinpä niin. Mielenkiintoiset ajat edessä. Meidän ovela ipana on 5 vuotta. Hyvä me äidit! meilläkin siis syödään kaksi kertaa viikossa koululla, PLUS perjantaisin saa ottaa kaakaon juomaksi. Olen siis yyber-rento;)hehheh. Ja hei, eipä käy tylsäksi!

    ReplyDelete