Thursday, April 3, 2014

Varusteurheilua

Ensimmäisen lapsen aikana kaikki ostettiin uutena. Vaikka järki sanoi, että käytettynäkin voi ostaa, tuntui tärkeältä ostaa uutena. Oli kaikenmaailman härpäkettä, mitä luuli tarvitsevansa, mikä mahtava uhri ensimmäistä lastaan odottava äiti onkaan markkinoijille, saati sitten hormonihuuruissa kulkeva tuore äiti;)

En kertaakaan matkustanut vaunujen kanssa; tuntui jotenkin hankalalta roudata niitä ja monilla tutuilla rattaat hajosivat matkalla. Sen sijaan vajaa kolmekuinen tyttäreni kulki rintarepussa Keski-Euroopan reissullamme. Ensimmäisellä Lapin reissulla kannoin selkärinkassa, vedin ladulla ahkiossa ja kävelyillä (porontaljan päällä, makuupussissa) pulkassa.  Rehellisyyden nimissä ostimme tänne anoppilaan matkarattaat, syöttötuolit ja autoistuimet, sillä viihdyimme aina muutaman viikon kerrallaan.

Silloin, noin kymmenen vuotta sitten emme kertakaikkiaan löytäneet täältä vaunuja kunnon kopalla. Kaikki olivat kevyitä matkaratas-versioita, joiden selkäosan sai just ja just makuuasentoon. Katsoin aikoineen kun vauvoja kiikutettiin heppoisissa sateenvarjorattaissakin istuma-asentoon köytettyinä, pää retkottaen, iästä riippumatta. Muuttokuormassamme matkasi aikoinaan mukana ensimmäiselle lapselle ostetut juoksuvaunut; Hartanin kolmipyöräiset Skaterit, ihan varmuuden vuoksi;) (suosittelen  lämpimästi*****)

99,9% lapsista nököttää täällä tuntikausia autokaukalossa. Kaikki rattaat ovat autokaukalo+ rattaat settejä. Hirveätä selälle!  Ja vaikken mikään ergonomiafriikki olekaan, nytkin vauva sylissä tyynyn päällä, jonka yli kurottelen koneen näppikselle;), en hanki hypytyskeinua, joka edesauttaa varvasaskeltamista, enkä sitä söpöä maantiekiitäjää, siis babywalkeria. Niistä walkereista tulee aina mieleen Noidat-leffan loppukohtaus.  Saa vauva olla lattialla jumppaamassa ja kehittymässä, välillä sitterissä. Isompana meillä sitten leikitään kolmijalkaisella käpylehmällä, perkele ;) Ja puhallellaan pajupilliin.

On ajat muuttuneet; tämä on viimeinen lapsi,ostan tavarat käytettynä ja myyn sitten eteenpäin tai lahjoitan. Uutena ostettiin vain autokaukalo.

Pienellä viitsimisellä, tein aivan mahtavat löydöt! Ei ole Craigslistin voittanutta;)  Kävin ensin hypistelemässä matkarattaita kaupassa, (olisi anopin autotallissa yhdet, mutten tykkää niistä enää..) sopivat löytyivät; Quinnyn Buzz rattaat. Sitten googlaamaan. On ikävä todeta, että käytän isoimmissa hankinnoissa kauppoja lähes aina nykyään vain showroomeina ja ostan netistä..

Myyjän luo ajaminen on aina jännää; sitä tietää jo talon ulkopuolella, oikeastaan jo alueesta, tuleeko kauppoja vai ei. Huoliteltu puutarha ja VW Passat pihalla. Joo, nappi! Myyjä oli todella viehättävä, sain monen sadan rattaat pilkkahintaan; satasella(!) ja antoi mukaan vielä käyttämättömät, hyttysverkon ja sadesuojan ja Bugaboon cupholderit. Kiitos, nam.

Samantapainen tarina pinnasängyn kanssa. Aloitin design sängyistä, halusin yksinkertaisia linjoja ja tummaa puuta. Googlauksen kautta löytyi sopiva ja taas Craigslistalle. Muutaman vkon kuluttua; BINGO. Oven avasi saksalaismies, Guten Abendien jälkeen jättimäinen täysipuinen tumma sänky olikin jo Eddien kyydissä. Kaikki ruuvit olivat ziploc-pussissa siistissä järjestyksessä. Alkuperäiset kokoamisohjeetkin. Ihanaa, kun stereotypiat ovat totta, varsinkin tällaisessa tapauksessa;) Sänky on amerikkalaisen iso, ja muuntautuu moneksi, eli poikamme saa sen mukaan vielä yliopistoonkin;) Laitetaan vahinko kiertämään; itse nukuin Muuramen kasvaa lapsen mukana-sängyssä koko lapsuuteni. Vain patjaa vaihdettiin.

Kirsikkana kakussa; minulla oli visio pinnasängyn tekstiileistä, mutten ollut nähnyt sellaisia missään. Halusin värien sopivan makuuhuoneemme sisustukseen ja olevan aika neutraaleja. Ja taas- Bingo! Alen viimeinen kappale pienestä nettikaupasta. Jihuuuu! Kun poika siirtyy omaan huoneeseen, teen siitäkin aika neutraalin. Taulut ja lelut voivat antaa väripläjäyksen.

Aurinkoa!
Tataa!

PS Arki pyörii siis eteenpäin, poika kasvaa kovaa vauhtia, tyttöjen mustasukkaisuus hellittää, nyt kun veli suo heille ihania kuolaisia hymyjään ja selvästi innostuu heistä.  Luvassa tooodella kiireinen viikonloppu; toinen kummipariskunnista saapuu meille viikonlopun viettoon Losista ja sunnuntaina vietämme perinteisesti ristiäisiä kotona. Maanantaina siivoan sitten hullun lailla ja tiistaina saamme vanhempani taas tänne.

Kunhan pojan rytmi vähän säännöllistyy, kirjoittelen useammin!
Rakas ystävättäreni lähetti tämän pehmon. Mahtava;) ja ehkä hiukan pelottavakin.

No comments:

Post a Comment