Wednesday, January 13, 2016

#Showhole

Jos jollekin on jäänyt epäselväksi, totean tässä nyt vielä ihan rehellisesti, että meillä katsotaan televisiota. Tarkemmin, me binge watchataan, ihan jengissä. Ahmitaan sarjoja monta episodia kerralla (joskus koko sarja). Tähän aikaan vuodesta huomaan, että vauhti kiihtyy ja olinkin kirjoittanut samaisesta aiheesta aika tasan vuosi sitten;) Kamalinta koko hommassa on se tilanne, kun hyvä, ellei loistava (Peaky Blinders!) sarja on katsottu loppuun, eikä uutta kautta, saati sitten korvaavaa hyvää uutta sarjaa ole tiedossa. Putoaa ns showholeen, vapaasti suomennettuna sarjatyhjiöön.

Meidän kuvio menee yleensä suurinpiirtein näin: aloitamme katselun, mies nukahtaa, minä en pysty lopettamaan ja vaikka kuinka sanon itselleni, että et voi enää jatkaa katselua, pieni piru istuu olkapäällä ja kuiskaa, maybe one more?(nehän on vaan 45 minuuttisia episodeja...)  The Honorable Woman:in kohdalla kävi sellainen lapsus, että mies nukahti puoliltaöin, minä jumitin sydän tykyttäen telkkarin edessä aamukolmeen katsoen koko sarjan loppuun. Joo, ei järkevää. Aamulla sitten vähän hävetti...Tällainen virhe saattaa tapahtua lyhyiden, kuusi-tai kahdeksanosaisien (mini)sarjojen kohdalla helposti. Ne voin hotkaista kerralla. Ugh.

Paikallisille; luovuimme paikallisesta törkykalliista Xfinitystä, joka tarjoaa huiman määrän kanavia, ja siirryimme käyttämään Netflixiä, HBONowta, Apple TVtä ja Amazonin instant video -palvelua, joka tulee Prime-asiakkaille ilmaiseksi. Toimii. (Nyt litaniaan lisättiin Showtime)

Tässä siis alla muutamia suositeltavia tv-sarjoja, eivät missään nimessä ole paremmusjärjestyksessä, vaikka Peaky Blindersin pääosan esittäjä onkin to die for, juuri siinä roolissaan.  Netflix and Chill, netflix and chill.. tai sit vaan Netflix, crackereita, rasvaisia juustoja ja viiniä;)

Peaky Blinders(!!!!)*****, musiikki-cinematopraghy combo on ainutlaatuisen hieno. Ensimmäisen maailmansodan jälkeinen tunnelma, kaupungin, elämän rouheus ja karheus ja piilevä, palava rakkaus. Ihan must. Saatoin rakastua hiukkasen.

Leftovers **** omituinen, mutta kiehtovan koukuttava. Vasta toinen kausi veti kunnolla mukaansa.

Fargo kaudet 1 & 2 ***** jos olet nähnyt elokuvan Fargo, you will LOVE this. Sama mainio tunnelma, mikä käsikirjoitus ja casting! Ihan helmiä molemmat kaudet. Ja jos Fargo on elokuvana katsomatta, nyt se on katsottava;)

True Detective kaudet 1***** & 2** Eka kausi käsittämättömän hieno. Iljettävän kauhea rikos, upeaa angstia ja näyttelijäntyötä. Toka kausi; selvittiin loppuun asti, kun ei keskenkään kehdannut jättää...

Narcos*** en ymmärrä hypetystä, enkä Golden Globe ehdokkuutta, mutta ihan katsomisen väärti setti.

The Man in the high castle ***, eteerinen kaunotar juoksentelee pitkin Nazi-Amerikan katuja suomalaisen näköisen nuoren miehen kanssa;) no ei, tämä on ihan jännä sarja. Mutta ekan kauden finaalin viimeinen kohtaus on ihan, että WTF, tuleeko jostain kohta alienit? Yrittääkö liikaa? Tjaa, uteliaisuus heräsi joka tapauksessa.

Transparent *** omassa genressään hyvä, mutta jos olet nähnyt lohduttoman masentavan,  August:Osage county, elokuvan, jossa kaikilla menee huonosti, tässä sarjassa tapaillaan samoja tunnelmia;) ja paljasta pintaa ei säästellä. Pääosan esittäjä on niin sukupuoleton roolissaan, että häntä ei osaa ajatella kuin ihmisenä, ei naisena, ei miehenä. (kaksi kautta plakkarissa)

The Affair kausi 1** kausi 2 **** en aluksi pitänyt pääosan esittäjistä, joten tämä meinasi jäädä kesken, mutta sitten jotain tapahtui ja tarina sai syvyyttä. Kakkoskauden puolivälissä tarinaa syvenee entisestään ja toteutus on kieltämättä kutkuttava; miten mies ja nainen kokevat saman tilanteen eri tavalla, miten myös asut muuttuvat riippuen kuvailijasta;).

Jessica Jones** pakosta katsoin kun ei ollut hyvää kirjaa tarjolla, eikä telkkarista tullut mitään. Marvel-meininkiä. Tosi deep. Not. Paikoittain ihan jännä.

Homeland***** kaudet 1-5. Huippu.

The Fall***** lyhyet kaudet 1 ja 2. "X-Files Gillian" on vakuuttava. Tykkäsin. Tosin raaka.
Tässä oli jotain samantapaista kamalaa, kuin sarjassa The Following, joka on karmaisevan raaka ja julma, mutta hyvä ja laadukas. Mahtava casting.  Kevin, kaikki kaudet katsottu.

The Honourable Woman***** Upea, monisäkeinen, mutta liian lyhyt;)  Maggie on mahtava. Ja nyt haluan mustia ja puuterinvärisiä silkkisiä yöpaitoja ja alushameita.

No huhhuh. Saatoin unohtaa jonkun, mutta eiköhän tuossa ole jo jotain, jos sattuu olemaan sarjatyhjiössä;)

American Horror Story:han on huippupalkittu ja kehuttu, mutta tämän suhteen olen totaalikieltäytyjä. En halua katsoa kauhua. MUTTA American Crime***** onkin sitten toinen juttu. Fantastinen toteutus. Ja toinen kausi alkoi viime viikolla. Jeee!

Tuli somessa sellainen fiilis, että nyt on kai pakko katsoa Making a Murdererkin, mutta ei oikein innostuttu. Niin kuin ei ennen Ray Donovanistakaan parin episodin jälkeen.

Saisi House of Cards jo alkaa, mutta pitää odottaa maaliskuuhun. Sitä ennen listalla Mr Robot. Mies katselee Shameless:ia joskus. Minä en oikein innostu kurjuuden maksimoinnista, vaikka se joskus sivusilmällä ihan hassu, kai? onkin.

Tataa!

PS Ellei juttu tempaise mukaan heti, siirrytään seuraavaan. Show me a hero:n ääreen nukahdettiin molemmat. Myös Wolf Hall pitäisi katsoa?  Että sillä lailla.

Näin meillä. Muuten ei kato pysy pop-kulttuurin aallonharjalla, eikä tiedä mistä ihmiset puhuu, enkä osaisi suositella muille - nääs ;) hehheh. Humpuukia. Humpuukia! Ja sit kohtahan on jo huhtikuu ja Silicon Valley, sekä Game of Thrones palaa ruutuun. hihihihi.

En muuten ole katsonut Breaking Badia. Enkä katso. Jotain periaatteita täytyy olla.

9 comments:

  1. Kiitos vinkeistä! Mekin ollaan luovuttu kaapelitv:stä ja katsotaan vaan netflixiä eikä oo TV:n tarjontaa ollenkaan ikävä. Huono puoli vaan että jää tosiaan koukkuun :). Jos amerikan netflixissä on tarjolla sarja River niin kannattaa ehdottomasti katsoa, itse katsoin eräänä yönä koko kauden 6 tuntia putkeen kun ei vain voinut jatkaa seuraavana päivänä :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos vinkeistä! Mekin ollaan luovuttu kaapelitv:stä ja katsotaan vaan netflixiä eikä oo TV:n tarjontaa ollenkaan ikävä. Huono puoli vaan että jää tosiaan koukkuun :). Jos amerikan netflixissä on tarjolla sarja River niin kannattaa ehdottomasti katsoa, itse katsoin eräänä yönä koko kauden 6 tuntia putkeen kun ei vain voinut jatkaa seuraavana päivänä :)

    ReplyDelete
  3. @Inkku - Heh, melkein jo hävetti tuo lista, mutta life is life. Olen bongannut Riverin, Stellan taitaa olla sinä kuvassa? Kiitos vinkistä! Katsotaan sekin, samaan syssyyn. Kiitos vertaistuesta; katsoin eräänä yönä koko kauden putkeen;) tihihi, Kivaa viikonloppua!

    ReplyDelete
  4. River ja Broadchurch seasons 1&2 katsottu. Ei huonoja;)

    ReplyDelete
  5. Eikä Happy Valleykään ihan huono ole ***

    ReplyDelete
  6. Häpäsy; House of Cards season 4 meni all viikossa. Ja night on kyllä ikäväkseni todettava, että laatu on hiukan nytkähtänyt huonommalle puolelle.
    Uutuuden viehätys on poissa. Onneksi parani taas kauden loppua kohden ****

    Ja sitten uusi, aika elämänmakuinen ja kipuinen Togetherness HBO original series. Toka kausi menossa. ****

    ReplyDelete
  7. Aaaaaaahhhh Cillian Murphy Thomas Shelbynä -- todellakin TO DIE FOR. *___*

    Ja Peaky Blinders sarjana ylipäätään - aivan huippu!!!!! Ja ihanaa etten ole ainoa tätä mieltä! =)

    Itse olen aikanaan tilannut molemmat tuotantokaudet suoraan BBC:ltä heti kun mahdollista, ja näinollen myös katsonut joka jakson jo, hmm... Noh, ainakin niin monta kertaa, että muistan kaiken jo ulkoa, etu- ja takaperin :P mutta nyt, kun sarja VIHDOIN on saatu Suomen töllöön, katson SILTI jokaikisen jakson, jälleen kerran! :D

    Tekstitysten kanssa minulla tosin on vähän ollut nielemistä, kaikki kun ei aina ihan ole kääntynyt niinkuin pitäisi, ja toinen häiritsevä tekijä on soundtrackin muutokset. :( Eli BBC originaalin musa poikkeaa melkoisesti tästä TV (ja Netflix) -versiosta, ja se kyllä näin moneen kertaan sarjan nähneelle särähtelee korvaan melko pahasti, ja tuntuu että moni kohtaus menettää hirmuisesti sanomaansa tällä "teurastuksella"...! :O

    - Mutta en minä nyt tämän enempää valita! :D Heillä ollut syynsä muuttaa tuo soundtrack ja sillä hyvä, eikä se musa mitenkään paskaa nytkään missään nimessä ole, ja moni biisi on kuitenkin paikallaan pysynyt. :)

    Ihanaa että sarja on nyt VIHDOIN Suomessa, ja ihanaa, että vaikka vastaanotto onkin ehkä vaisuhkoa ollut, niin ne ketkä sarjaa ovat katsoneet, ovat myös vääjäämättä siihen ihastuneet. ♥ =)

    Ja by the way, kolmas tuotantokausi on purkissa, ja alkaa BBC2:lla huhtikuussa, ja jos nyt oikein hyvin kävis, ja eka ja toka kausi olis meilläkin tarpeeksi katsojia saaneet, niin tuo kolmas kausi näytettäisi varmaan myös Ylellä mahdollisimman pian! :)

    Itse käännyn FilmonTV:n puoleen heti kun ensimmäinen esityspäivä koittaa, ja DVD:nkin taatusti tilaan heti kun mahdollista. Johan sitä on kolmatta kautta odotettukin hemmetti vieköön - PUOLITOISTA VUOTTA! :D

    Oikein ihanaa kevään jatkoa Ameriikan Tätille! =)


    ReplyDelete
  8. hehehhee - Jep, Peaky Blindersin kolmas kausi on täälläkin katsottavissa alkaen 31.5.! Hyvä hääpäivälahja. Muuta en tarvitsekaan;) Sitä on kyllä katsottava säästellen, vaivaiset 6 jaksoa... Keväämme on muuten ollut kylmä ja sateinen. Suomessakin lämpimämpää. Mutta täällä sitä silti kärvistellään;)

    ReplyDelete