Monday, May 12, 2014

Moi Muru

Olen tainnut aiemminkin sanoa, että jämähdän aina välillä samaan ruokaan, höystöön tms. Nyt olen Selma, the soseuttaja.

Mieheni pärähtää aina välillä terveysintoilijaksi ja mehustimen osto on ollut kartalla jo pari vuotta, välillä käy ihan kuumana ja sitten taas laantuu. Minä toppuuttelen ja yritän selittää, että meidän blenderi riittää ihan hyvin. En nimittäin jaksa uskoa, että mösjöö jaksaa mehustella kovinkaan usein ja sitten meillä seisoo keittiön tasolla taas uusi kallis vekotin, käyttämättä.

(Tää on just se; -Me halutaan koiranpentu! -No, jos koiranpentu tulee, te hoidatte sen sitten itse. -Joo äiti, me luvataan! Ja sitten äiti seisoi räntäsateessa kumisaappaissa ja aamutakissa, silmä poskella kello kuusi aamulla pissattamassa sitä koiraa, muiden nukkuessa tyytyväisinä lämpimien peittojensa alla;))

Eli, blenderillä mennään. Teen viikonloppuisin poikkeuksetta koko perheelle smootheja. Täällä asuville vink vink; Costcosta saa Superfood green power pusseja, joissa valmiina, mahtava sekoitus; kale, chard, spinach. Niitä heitän pohjalle ja surautan kookosveden kanssa liemeksi, sekaan pari ruokalusikallista chia siemeniä, sitten tropical fruits tai joku marjasekoitus. Mango antaa ihanan maun ja jos käyttää marjoja, heitän sekaan vielä banaanin. Nami nami. Marjojen kanssa smoothiesta tulee liejun väristä, mutta hyvää;) hedelmien kanssa hysteerisen vihreää. Ah. Huom, ostan ne hedelmät ja marjat isoissa pakastepusseissa. Vain harvoin käytän tuoreita marjoja. Lue tämä:.  ja enhän minä mikään ravintoterapeutti ole, enkä terveysintoilija. Minun mielestä tämä on superterveellistä ja hyvää. Helppouskaan ei ole mun prioriteettilistalla ihan häntäpäässä;)

Noniin siis. Kuten jotenkin muistelin, pieni vauva aiheuttaa jonniin verran lisähommia, joten yritän helpouttaa arkeani. Niinpä olen ryhtynyt leipomisen sijaan tekemään jälkiruoaksi pirtelöitä;) Muistan lapsuudestani äidin tekemät suklaakermavaahdot ja pirtelöt. Miten ihanaa, kun tehosekoittimen ääni hurahti kiettiössä! Lapset ja aikuiset tykkäävät yhtälailla. Ihanan kasaria.

Aikuisille jälkiruoaksi kahvinen suklaapirtelö; valmistuu minuutissa. Sekaanhan voi tujauttaa vaikka jallua ja tarjota shottina? Hätäpäissäni olen tehnyt niinkin. (niin moni on nykyään niin terveellisellä linjalla, että pikkiriikkinen jälkkäri riittää) Lapsille perinteinen suklaabanaanipirtelö, tai mikä vaan sekoitus - kaikki uppoaa ainakin meillä! (Niin, ja valmistuu siinä blenderissä aika hyvä slushy blended margaritakin..)

Olen kehittänyt myös omia juttuja. Eli, jos jollekin on joskus käynyt niin kuin minulle ;) yksi pellillinen cookieseja tai joku kakku joskus lässähtää(?) tai menee muuten pilalle, en heitäkään epämuodostuneita keksejä ja muruja roskiin, vaan; uusiokäytän! Rasiaan ja pakkaseen. Sitten, teen oman jäätelösekoituksen; vaniljajäätelöä, johon sekoitan ne revenneet keksit ja/tai sitä suklaakakkua, maitoa, blenderiin ja voilá, superpirtelö! Esim Ikeasta saa ihania tosi paksuja pillejä, joiden läpi voi imaista paksummankin pirtelön, ja taas on äitipisteet huipussaan;) ja nami, että on hyvää.

Siis vaan luovasti pirtelön tekoon mars;)
Tataa!

PS meillä on nyt välillä harrastettu myös sandwich-iltoja. Hyi, miten epäterveellistä;) Esim kauan unholassa ollut munavoi kuuluu meillä taas suosikkeihin,vaikken karjalanpiirakoita olekaan vielä nypeltänyt. Samaan sarjaan menee perus tonnikala-mönjä;)(tonnikalaa, majoneesia ta punasipulia, mausteita maun mukaan) kauniita kuvia näistä ei saa sitten millään, mutta maistuu kaikille.


2 comments:

  1. Miten sandwich on epäterveellistä? Vai onko se täynnä mayoa? Mä jemmaan aina tähteeksi jääneen puuron smoothieen, voi lapsiparkani :)

    ReplyDelete
  2. Moi, Eiku lähinnä sitä, ettei ole tarjolla lämmintä monipuolista, luomua, makrobioottista, raakaruokaa tms joka ilta ;) Eikä se kovin epäterveellistä ole, riippuen mitä sinne laittaa.

    Puurojemma- mahtava idea! Näin just, mikä ikinä toimii! Minua inhottaa miten paljon ruokaa menee lapsiperheessä hukkaan, niinpä yritän aina käyttää leftoverit!

    ReplyDelete